Çarşamba, Ocak 27, 2010

KIBRIS KÖFTESİ..


Yemekteyiz programında menü içinde adını çok duymuştum ama, geçenlerde bir tv. programına katılan Mine Şenhuy adlı tiyatrocu ( Hatırlarsınız, bizimkiler dizisinde apart. görevlisi Cafer'in eşi idi ) kendisinin Kıbrıs'lı olduğunu ve bu köfteyi çok methettiğini izleyince denemeye karar verdim.

Kıbrısta çok yapılır ve sevilirmiş bu köfte.

Çoluk çocuğa kötü örnek olamamak lazım ama, ben kırmızı et sevmiyorum, dikkat ederseniz de burada çok az yer verebiliyorum o yüzden.. Ama bu köfteyi sevdim, çocuklar da çok seviyor bilginize..

İçinde patates olmasının verdiği dokuyu ve lezzeti sevdim açıkçası..

Kıbrıs Köftesi :

500 gr. köftelik kıyma

3 orta boy patates ( Rendeliyoruz, ama yarısını rendenin ince, yarısını da kalın tarafı ile. Hoş bir doku oluyor. Suyunu da sıkmayı unutmuyoruz.)

1 orta boy soğan

Yarım demet maydonoz

Ekmek içi

2 yumurta

Karabiber ve tuz

Hepsini yoğurup köfte şekli veriyoruz, tiyatrocu hanım bol sıvıyağda kızarttı ama ben teflonda az yağ tercih ettim.

Ayrıca kendimce eklemeler yapmadan duramadım. Mesela biraz galeta unu ekledim. Köfteyi yapmadan önce fesleğen ve reyhanlarımın tohumlarını çıkarıyordum, o sebepten çok az kuru reyhan da ekledim. Siz de kendinizce sevdiğiniz lezzetleri ekleyebilir ya da çıkarabilirsiniz.

Afiyetler olsun..

18 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Çok güzel görünüyor Eda'cım.Öğlene yapiim çocuklara :)Yumuşacık olmuştur di mi.Ben bol kimyonlu ve körili seviyorum köfteyi,reyhan da eklendi tavsiyenle :)Ellerine sağlık canımm.

Unknown dedi ki...

canım tarifi oldugu gibi not ettim.açıkçası tadını merak ettim.en kısa zmanda yapacagım.ellerine saglık

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Eda'cığım ellerine sağlık.Değişik bir tarif,patatesli olması süper.afiyet olsun.sevgilerimle...

BAL TATLISI dedi ki...

köftenin her halini severim ama bunu hiç denemedim çok güzel görünüyor

MAVİ TUTKU dedi ki...

Çok güzel kızarmışlar, şimdi bunun yanına patates kızartması ve diğer yakışanlarla mükellef bir sofra tamamdır. Afiyet olsun..

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık. Güzel görünüyor denemek lazım.

elif dedi ki...

nefis bir köfteye benziyor canım.ben de kırmızı eti pek tercih etmesem de arada canım köfte çekiyor:)ellerine sağlık edacım.sevgiler..

Ayse dedi ki...

Merhaba güzel kardesim, ben almanyadan Ayse. Almanca Moda Sayfam icin Türk okuyuculari ariyorum cünkü bir kac gün sonra türkcede eklicem. Ama türkce okuyucularim olmadan yapmam. Ondan simdi sen bana lasimsin. Eger sayfami takip ve followerde ekleye bilirsen cok cok sevinirim. Seni kocaman öpüyorum.

Ayse

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım elerine sağlık bende sık yapıyorum çok hafif oluyor..

Stil Direktoru dedi ki...

Döktürmüşsün canım yine, ellerine sağlık. Gelinde yaparsın bana da artık :)

mutfaktakizaman dedi ki...

benimde denemek istediklerim arasinda kendileri...

ellerine saglik canim nefis gorunuyor..

Ballı Cimcime dedi ki...

Ellerine sağlık canım, harika gözüküyorlar, kalplerde çok şirin olmuş:) Afiyet şeker olsun, sevgiler. bu arada mimini vakit yokluğundan yanıtlayamadım kızma olur mu tatlişkom, öptüm seni..

Meleğin Mutfağı dedi ki...

çok teşekkür ediyorum arkadaşım, sitene bayılıyorum, herşey ve yazdıkların çok güzel, ben daha hiç bir şey bilmiyorum, bana her konuda yardımcı olursan sevinirim, mesela; kopyala, yapıştır nasıl oluyor hiç bir gifi alamıyorum.

Hülya dedi ki...

Mmm köfte tam çocuklara göre..
Sevgiler Eda'cığım.

Adsız dedi ki...

cok guzele benzıyor , bayıldım valla, yapmak lazım.

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

süper bir tarif daha olmuş ellerine saglık canım.harıka görunuyo. gönderdiğin mimi de hala oluşturamadım ılk fırsatımda yazacagım:)sevgiler canım.

Meleğin Mutfağı dedi ki...

yardımların için çoooook teşekkür ederim, en sonunda istediklerimi bloğa koyabildim,tekrar görüşmek üzere hayırlı akşamlar

renklicehobiler dedi ki...

Ne güzel yemekler paylaşımlar, be bu blog yolculuğumda çıktığım keşiflere bayıldım. Hangisine yorum yazsam bilemedim. Ama sanırım bunu canım mı çek ti ne:)) bayıldım ve yapmaya niyetlendiğim için buna yazayım dedim. Paylaşımların daim olsun. Sevgiler...