Pazar, Şubat 28, 2010
Ispanaklı Börek
En sevdiğim börek çeşididir.. Yarım kg. yufka için,
1 yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt az miktar süt ve yarım çay bardağı yağ ile harç hazırlanır.
Ispanaklar, soğan ile kavrulur ve tuz karabiber ilave edilir.
Tepsi yağlanır.
Yufkanın biri tepsiye döşenir. Sulu harçtan sürülür. Yufkanın yarısı üzerine, ıspanaklı harç, kalan yarımı yufkanın ve tekrar sos sürülür bu şekilde son tam yufka ile üzeri kapatılır. En üste kalan sos dökülür ve 200 derecede 35 dakika fırında pişirilir.
Afiyetler olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
rejime devam..
İş çıkışı kurt gibi açım, yapılırmı bu :)
Sevgiler...
ellerıne saglık canımmm :)sevgiler
edacim benim de en sevdigim borek cesididir.ellerine saglik nefis gorunuyorlar.sevgiler..
Börek olurda sevilmezmi :) her türlüsünü severimmm :))
Ellerine sağlık canım
Ah Edacığımm.
çay - börek :((
varmı daha güzeli ?
Uyku tutmadıkça blog geziyorum blog gezdikçe uyku tutmuyo. Bu güzelim lezzetleri gördükçe karnım acıkmaya başlıyo :) nefis olmuşlar, ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyor ben ıspanakları annemden öğrendiğim gibi çiğden koyuyorum.Vitamini daha az kayboluyor çokta nefis oluyor.Sizinde elinize sağlık.Sevgiler.
canım ellerine sağlık.çok severim ıspanaklı böreği.o kadar uzun zaman olduki yapmayalı.Cem yok ya,o seviyo diye yapıyodum,şimdi yaparsam oturur tepsiyi ben yerim :)Yakın oslaydın keşke,bi dilimcik alırdım.öpüyorum canım.
Ellerine sağlık canım, leziz görünüyor.
Yorum Gönder