Pazar, Şubat 28, 2010

Ispanaklı Börek


En sevdiğim börek çeşididir.. Yarım kg. yufka için,
1 yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt az miktar süt ve yarım çay bardağı yağ ile harç hazırlanır.
Ispanaklar, soğan ile kavrulur ve tuz karabiber ilave edilir.
Tepsi yağlanır.
Yufkanın biri tepsiye döşenir. Sulu harçtan sürülür. Yufkanın yarısı üzerine, ıspanaklı harç, kalan yarımı yufkanın ve tekrar sos sürülür bu şekilde son tam yufka ile üzeri kapatılır. En üste kalan sos dökülür ve 200 derecede 35 dakika fırında pişirilir.
Afiyetler olsun..

10 yorum:

Adsız dedi ki...

rejime devam..

Bucanni dedi ki...

İş çıkışı kurt gibi açım, yapılırmı bu :)
Sevgiler...

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ellerıne saglık canımmm :)sevgiler

elif dedi ki...

edacim benim de en sevdigim borek cesididir.ellerine saglik nefis gorunuyorlar.sevgiler..

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Börek olurda sevilmezmi :) her türlüsünü severimmm :))

Ellerine sağlık canım

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Ah Edacığımm.
çay - börek :((
varmı daha güzeli ?

Özlem dedi ki...

Uyku tutmadıkça blog geziyorum blog gezdikçe uyku tutmuyo. Bu güzelim lezzetleri gördükçe karnım acıkmaya başlıyo :) nefis olmuşlar, ellerine sağlık.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Çok güzel görünüyor ben ıspanakları annemden öğrendiğim gibi çiğden koyuyorum.Vitamini daha az kayboluyor çokta nefis oluyor.Sizinde elinize sağlık.Sevgiler.

mutfakcini dedi ki...

canım ellerine sağlık.çok severim ıspanaklı böreği.o kadar uzun zaman olduki yapmayalı.Cem yok ya,o seviyo diye yapıyodum,şimdi yaparsam oturur tepsiyi ben yerim :)Yakın oslaydın keşke,bi dilimcik alırdım.öpüyorum canım.

Bengü-www.pemberehber.com dedi ki...

Ellerine sağlık canım, leziz görünüyor.