Salı, Şubat 02, 2010

KEPEK EKMEĞİMİZDEN DE OLDUK, İYİ Mİ !!


Geçenlerde tv izlerken tesadüf eseri rastladım. Canlı yayında bir dr. kepek ekmeğin 25 - 45 yaş arası kadınlarda ( yani menapoz öncesi) tüketilmemesini tavsiye etti. Demir eksikliği ve kansızlığa yol açabileceği söylemiyle..

O an aklıma hafta sonunda alıp buzluğa istiflediğim 3 kocaman kepek ekmek ve arşivde öylece yayınlanma kaderini bekleyen bu resim geldi :)


Fırında Kepekli Ekmek Üstü :


1 yumurta, kekik ve sevilen peynirlerden oluşan bu karışımı max. 10- 15 dakika fırına verip, kahvaltılarınız için bir damak hoşluğu yaratabilirsiniz. Hala evet ! diyorsanız kepek ekmeğine eğer..

8 yorum:

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Bu doktorları dinlersek evin yolu bulunmaz canım ya.. Bi gün iyi olan ertesi gün kötü.. Birine göre kötü olan diğerine göre çok faydalı... :)

Ellerine sağlık. Görüntü harika

ESMANUR dedi ki...

hııımm nefis kepek ekmeğini bimden alıp poşet poşet kaldırıyorum dolaba üstelik tokta tutuyor...
vazgeçmem kepek ekmeğimdeeen :)

HUYSUZBALIK dedi ki...

Kim ne derse desin ısmarlamışım ekmek makinamı da. Kepekli, tam buğdaylı yapıp yapıp yicem ekmekleri :) Ekmek üstüne de bayılırım annemin hazırladığı çocukluk kahvaltılarımı hatırlatıyor bana. Sevgiler...

KEYFESEYRAN dedi ki...

Canım ne yiyeceğimizi şaşırdık birgün beyaz ekmek yemeyin,bir gün kepekli yemeyin diyorlar.Sanki nenelerimiz kepekle ekmek yemediler mi kepeği çıkarılmamış unla ekmek yapırmış eski insanlar boşver sen biz kepekli ekmeğe devam edelim ama ben kendim yapıyorum katkı maddesi kullanmadan öyle yapıp yeriz sevgiler

kara kitap dedi ki...

ben hamileyken gebelik diyabeti nedeniyle diyet yapıyordum.o zaman da doktorum kepek ekmeği yerine tam buğday ve özellikle çavdar ekmeği yememi önermişti.kepek ekmeği çocuklara da pek önerilmiyor,çünkü kansızlık yapıyormuş.ayrıca piyasadaki kepek ekmeklerinin çoğu beyaz undan yapılıyor ve içine kepek ilave ediliyor.o yüzden en iyisi tam buğday.

balböcükleri dedi ki...

aman bi gün çay yararlı öbür gün zararlı diyolar biz yememize bakalım:)

Stil Direktoru dedi ki...

Adaş anne tadında annem hep yapardı bize bunu :) Kepek ekmeği konusunda hem fikirim bol bol tüketmek gerek.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

valla ne yiyip ne yemiyeceğimi şaşırdım:-) herkez farklı şeyler söylüyor dimi...ekmek üstü süper görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgilerimle....