Yani ne tuhaf değil mi, bu yaşıma kadar hiç tatmamıştım. Sevmem gibi geliyordu, kesin küçüklükten bilinç altına atılmış bir yaşanmışlık vardır eminim :)
Çok güzelmiş, mutlaka deneyin, ama çok da kolay bulunan bir malzeme değil. Elbette satılıyor, ama her markette karşınıza çıkan bir ürün değil demek istiyorum.
Bu arada bunu denemedim dedim ama, " deniz börülcesini" çok severim anlatamam. Hiç bir kuvvet bana deli gibi o çalıları sıyırtamaz ama o lezzet için 1 küçük tabaklık o güzel lezzet için saatler süren bir ayıklama işine razıyım.
Onu bulmak zaten bir mucize, karaborsa resmen..
Konudan konuya geçtim kuru börülceye geri dönersek ;
MALZEMELER:
1.5 su bardagi kuru börülce
Pancar turşusu
4 adet yeşil soğan
İsteğe bağlı olarak biberli yeşil zeytin ve sirke
Maydanoz, dereotu, damak tadınıza göre nar ekşisi, zeytinyağı, limon ve tuz.
Aksamdan börülceyi ıslatıyoruz, yıkayıp bir tencerede haşlıyoruz.
Soğuk su dökerek soğutuyoruz ve suyunu süzdürüyoruz.
İç malzemeler ,
Ayıklanmıs ve yıkanmış taze soğanları ince ince doğruyoruz.
Biberli zeytinleri, maydanozu, dereotunu doğrayip hepsini geniş bir kaba alıyoruz.
Üzerine börülceleri, nar ekşisini, yağı limonu sirkeyi, isteğe bağlı demiştik, ben sirke sevmem mesela ve biraz tuz serpip karıştırıyoruz.
Sonra tabagimiza alıp servis yapiyoruz... Soslanan salata hic bekletilmeden servis yapılmalı..
Bu resimde, bayıla bayıla yediğim bir restorandan, en en sevdiğim mezelerden deniz börülcesi ve kabak çiçeği dolması.. Sene 2008.. Yazı özledim birden.. Yaz gelsin acilen..
Afiyetler olsun..
17 yorum:
Ellerine sağlık.Bende geçenlerde yedim.Gerçekten neler kaçırmışım dedim.:))Aam dediğin gibi deniz börülcesi en en favorim.Kabak çiçeği görünce yazı özledim:))
bayılırım kuru börülce salatasına .pancarlısını hiç denememiştim bir de öyle deneyeyim.kuru börülceyle ilgili bir tarif de benden.börülceyi haşlıyoruz.üzerine sarımsaklı az mayonezli yoğurt ekleyip makarnamızın üzerine güzel bir sos yapıyoruz.deniz börülcesine benim bıdık da bayılır.gördüğüm her yerde alırım.bu yaz ben de evde kabak çiçeği dolması yapmıştım.çiçekleri bulmak zor oluyor,ama bulunca kesinlikle kaçırmamalı ve mideye indirmeli.ege'nin gözünü seveyim.güzel izmir'im burnumda tütüyor.
Tuğba neler kaçırmışız gerçekten, değil mi ;)
valla öyle bir anlattınizki canım çekti tadı nasıl bişiki acaba hiç denemedim.
Kara kitap, tarif için teşekkürler ;) demek kabak çiçeği dolması yapıyorsun ne güzel..
İzmir benim de burnumda tütüyor..
yemekyapalım, nasıl anlatsam ki tadını, fasulyegillerden benzer bir tat.. Yemeğini de yapanlar var kuru fasulye misali, ama ben o şekil hiç denemedim. Kabul günlerinin favori ikramıymış bu salata ;)
Benim de en sevdiğim salata. Yiyen herkes çok beğeniyor. Ellerine sağlık.
görüntü olarak sanki kurtçuklar, böcekler salatası gibi olmuş ama, tadı güzeldir anlatılana göre
Ellerine sağlık. Çok vitaminli bir salata, bende seviyorum kurusunu, denizlisini..ama en çok deniz börülcesini..
Bayılırım ben de börülce salatasına.Bol nar ekşili,sarımsaklı.Ben tavuk da ekliyorum bazen,domates,sivri biber,bol yeşillik.Görüntü harika,tadı da öyledir eminim.Hep yakın olsaydık keşke diye hayıflanıcam,ümitsizce.Ellerine sağlık tatlişş :)
Olsada yeseydim şimdi ,görüntü şahane ,ellerine sağlık..
ben hiç denemedim börülceyi ve kendime şu an kızdım. aslında bu lezzeti severim gibi geliyor. evet deneyeceğim:)
Bu arada ben de yazı nasıl özledim. Kışın ağır psikolojisini güzel yemekler yapıp yiyerek atlatmak isterdim ama ne yazık ki rejime girdim:)
Renkli günler:)
edacığım 1. rujun numarası 92 3. rujun 240 4.rujun223.
merhaba
salata guzel olmus. kuru borulceyle bulgur pilavi da yapilir. pek de lezzetli olur. bu arada bir mor tutkunu olarak tanıştığımıza memnun oldum :) sevgiler.
Canım ellerine sağlık harika lezzetler...
kuru börülce piyazı yapılacaklar listemde vardı, sen de yapmışsın,
çok da güzel görünüyor.. Bu arada ben de ilk kez yiyeceğim kuru börülceyi...
Sağlıklı tariflerine bayılıyorum adaş
Yorum Gönder