Perşembe, Şubat 25, 2010

Tencerede Fincan Kek


Tencerede kek tariflerini uzun zamandır görüyor, çok da merak ediyordum.. En son aldığım bir mailde bu tarif karşıma çıkınca artık zamanıdır dedim.
TENCEREDE FİNCAN KEK

1 Yumurta
1 çay bardagı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Bütün malzeme çırpılır, 6 tane nescafe fincanı yağlanır(Türk kahvesi fincanlarının bir büyük boyu) karışım fincanların yarısına kadar doldurulur(isterseniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz çok güzel oluyor)
bir tencereye ılık suyu, fincanların dışından yarısına gelecek kadar dökün ve ağzı açık kaynamasını bekleyin, kaynayınca tencerenin kapagını kapatıp, ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişirin, altını kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendirin.
NOT:Tencerenin kapağından buharlaşan su damlamasın diye ben kağıt havlu veya temiz bir bez koyuyorum. 6 fincan dedim ama karışım az koyulup fincan çoğaltılabilir. Üstüne dilerseniz yarım paket çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz çok şık oluyor.



Yorumlarım :
Benim beklentilerimin biraz altında kaldı. Sufle gibi bir şey beklemiyordum elbette ama içinde yağ olmadığı için son derece kuru bir kek oluyor sizleri uyarmalıyım..
Görüntüye diyecek laf yok kesinlikle.. Üstelik ben kahve fincanında değil, karamel kaplarında yapmıştım.
Annem ve kardeşim tadıp çok beğendiler, ama ben bu tarifi sanırım bir kez daha denemem. Tabii ki damak tadı herkese göre değişir, belki sizler seversiniz. Üzerine sos döker kuruluğunu alırsınız, ya da içlerini sosla doldurursunuz.. Yaratıcılığa açık bir tarif..
Afiyetler olsun..

12 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım Bunu bende denemek istiyorum ellerine sağlık...
hayırlı cumalar...

elif dedi ki...

edacim ellerine saglik canim.benim de uzun zamandir nasil oluyor acaba die dusundugum bir tarifti.mutlu haftasonlari canim..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bende biraz aynı fikirdeyim !!
en iyisi fırın kekidir
üzülme edacığım..
sevgier- iyi tatiller.

mutfakcini dedi ki...

Fincanlar çatlar diye korktuğum için hiç denemedim ben bu keki.Islak kek seviyorum ben daha çok.Dün yaptığım krem karemelli keki mutlaka denemeni tavsiye ederim canım.Müthişş bir tat.Tabi krem karamel seviyosan.Ellerine sağlık bitanem,öpüyorum :)

bir demet feslegen dedi ki...

Pembe tatlar, teşekkürler canım sana da :)

Elifcim, çok büyük bir kayıp değil canım ama yine de dene ;)

Nunucum aynen öyle, en iyisi fırın keki, yerini başkası tutmaz :)

bir demet feslegen dedi ki...

Ebrulim, hiç aklıma gelmemişti çatlama endişesi :P
Yok canım çatlamıyor sıcaklık fırındakinden daha az. Ben de ıslak yoğun tadları seviyorum ve senin tarife ışınlanıyorum şimdi.

bilge dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık hiç denemedim bir deneyeyim başarılı olabilecekmiyim tarifi aldım ..sevgi ve dostlukla..

bir demet feslegen dedi ki...

Bilge, tarif garanti, tutar ama uyarayım görüntü ve tad arasında fark var, kuru oluyor yağ olmadığı için..
sevgiler

Bengü-www.pemberehber.com dedi ki...

Edacığım boşver sen sıkma tatlı canını, süper görünüyor yine de. Kuru olması daha iyi belki ballı suyla falan ıslatılabilir. Öptüm canım.

Tijen dedi ki...

Bazen görüntülerle lezzetler birbirini tutmasa da insan böyle böyle öğreniyor değil mi Eda'cığım? Ellerine sağlık yine de iyi ki denemişsin.

mihrace dedi ki...

benim çok severek yaptığım bir tarif. mutlaka tutuyor, pufidik pufidik kekler oluyor. porselende ve seramikte yapıyorum, cam fincanda yapsam çatlar mı diye tereddüt ediyordum. gördüğüm kadarıyla senin kapların cam, sence cam fincanda da olabilir mi?

kuruluk konusunda ise şunu söylemeliyim: daha kısa süre pişirince ıslak kek gibi oluyor:D

bir demet feslegen dedi ki...

Bengü, iyi fikir denemek lazım :)

Tijen, ben zaten hala öğrenmeye devam ediyorum.. Tarif, hayat, insanlar :)

Mihrace, ben de porselen veya seramikte yapmaya çekinirdim şahsen :))
Benimkiler bildiğin klasik cam karamel kapları, hiç bir şey olmadı, güvenle dene.. sanıyorum her evde bu kaplardan vardr :)
senin fikir de hoşmuş süreyi kısaltıp biraz da yağ ekleyip deneyeceğim ben bir dahakine..
sevgiler