Salı, Mart 09, 2010

Aynes Tick Tack İçecek Hakkında


Aynes bu ürünü önce piyasaya sürdü, her yerde bulunmuyordu. Sonra reklamı çıktı piyasaya.. Sonra da her markette bulunur oldu.

Öğrencilerimin çoğunun beslenme çantasında görüyorum, demek ki çocuklar sevdi..

Ama sanki reklamda biraz yanlışlık var, tamamen çocuğa yönelik bir ürün gibi algılamamızı sağlıyor reklam. Oysa büyükler de tüketebilir..

Ben çok sevdim mesela.. Ağzınızda hafif pütürlü, doygun bir tat bırakıyor. Tatlı krizleri esnasında da tüketilebilinir bence :)

İçeriğinde şunlar yazıyor :

İçindekiler : Yağlı pastörize inek sütü,muz preparatı(su, şeker, muz suyu konsantresi, buğday, yulaf, bal, buğday lifi,kalsiyum laktat, kıvam arttırıcı; mısır nişastası, asitliği düzenleyici; tetra sodyum difosfat, C vitamini, niasin, pantotenik asit, B6 vitamini, B2 vitamini,folik asit,biotin,B12).

Ürün bilgisi :
Size ballı, yulaflı, muzlu, mısırlı, vitamin ve mineral ilaveli süt ile dopdolu harika bir kahvaltı hazırladık… tick tack
Kahvaltının yerine değil; kahvaltı yapamayanların yanına...
Kahvaltı, basit tanımıyla günün ilk öğünü ve en önemlisidir.. "Yeni bir günün başlangıcında, güne istekli başlamada ve günü verimli bir şekilde sürdürmede yenilen sabah kahvaltısının miktarı ve bileşimi büyük rol oynamaktadır."

Sabahları uykunuzdan ortalama 8-9 saatlik bir açlıkla kalkarsınız, kan şekeri düşer, kendinizi yorgun hissedersiniz ki bu etki çocuklarda daha fazladır. Bu süre içinde vücut, besinlerin tümünü kullanır ve sabah kalkıldığında kahvaltı yapılmazsa beyinde yeterince enerji oluşamaz. Bu durumda yorgunluk, baş ağrısı, dikkat azlığı gibi sıkıntılar yaşanır. Kahvaltı yapmayan beden kendi depolarını kullanır ve hastalıklar karşısında bedenin direnci düşer.
Farklı ülkelerde yapılan araştırmalar, kahvaltının özellikle büyüme dönemindeki çocuklar ile gençlerin günlük enerji ve besin ögeleri gereksinimlerine katkısının yanında, okul başarısı üzerine de olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. Çocuklardan erişkinlere bütün bireylerin kahvaltıyı atlama eğiliminin diğer öğünlere göre daha fazla olduğu görülmektedir.

Ülkemizde de kahvaltı, atlanan bir öğün olup, özellikle üniversite öğrencilerinin yaklaşık yarısı düzenli kahvaltı yapmamaktadır. "Uyanır uyanmaz gereksinim duyulan tüm besinleri karşılayıp vücudu güne hazır hale getirilmesi gerekir ki bu çocukları fiziksel ve psikolojik olarak etkiler. Kan şekeri düşüklüğü; huzursuzluk, gerginlik, konsantrasyon bozukluğu, uyku hali, algılama güçlüğü , çarpıntı ve bilinç bozukluklarına neden olur."
Ve diyet yapanlar !
Kahvaltı atlandığında ise vücut bir sonraki öğününde yenilmeyeceğini sanarak bir sonraki öğünde yenilenleri yağa dönüştürerek depolamaktadır.

Günlük vitamin ve mineral ihtiyacını besinlerden karşılayamayanlar !
Tick tack sizin % 35 vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılamaktadır…

Denedim, beğendim ve paylaştım, tavsiye ederim..

6 yorum:

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...

http://kelebekdiyeti.blogspot.com/2010/03/sabah-kahvalts-onemli.html

aynı üründen bahsetmişiz. birde benim yorumuma buyurun...

sevgiler.

KİANA dedi ki...

Bilgisayımla ordan oraya dolaşırken nefis bir kokuyla kendimi burada buldum. Meğer bir demek fesleğenmiş bu muhteşem kokunun kaynağı.. Sevgiyle arkadaşım, Banada beklerimm...

tugbatugba dedi ki...

süper birşeymiş tam benlik kahvaltı yapamam sadece şekerli çay içerim sabahları açıktıgımı 12 gibi falan hissederim bunu deneyeceğim...

MYPİNK dedi ki...

Haberim yoktu,marketlerde bir göz gezdirmem şart oldu,Alp sevmezse ben severim ;)

Tijen dedi ki...

Eda'cığım,
Afiyet olsun ama içindeki malzemelerin çokluğu (ve tabii kıvam artırıcılar, mısır nişastası vs) pek de sağlıklı bir ürün hissi vermiyor bana. Yani onun yerine anneler çocuklarının çantasına birer dilim ev yapımı kek, bir muz, bir de süt koysalar çok daha hayırlı bir şey yaparlar, söylemeden edemedim. En güzeli bu vitaminleri doğal kaynaklarından almak.

bir demet feslegen dedi ki...

Ahh Tijen'cim çok haklısın ev lezzetinin yerini ne tutar..
Ama sana desem ki, meslek icabı gözlemlerimden, beslenme koymayı unutanlar, sabah kalkmaya üşenip, " yataktan kalkıp da sana beslenme hazırlayamıycam şimdi, bugün de okula gitmeyiver " diyenler.. daha neler neler var bi bilsen,malesef :(