Pazar, Haziran 03, 2007

Fırında Sebzeli Tavuk


Malzemeler :
1 bütün tavuk (haşlanmış)
2 patates
2 yeşil biber

Patatesler için :
Kekik
Tuz
Pul biber

Sos için :
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Önce patatesleri kalın doğrayıp zeytinyağı, pul biber, kekik, tuz hepsini harmanlayıp tepsiye yerleştirip fırında yüksek ısıda yumuşayana dek kızartıyoruz. Patatesleri tepsinin kenarlarına alıp ortaya haşlayıp parçalara ayırdığımız tavukları yerleştiriyoruz. Bir kapta yoğurt, salça, zeytinyağı karıştırıp tavukların üzerine sürüyoruz. Yeşil biberleri ince uzun doğrayıp kenardaki patateslerin üzerlerine yerleştiriyoruz. Tekrar fırına verip sadece üstlerini kızartıyoruz.

1 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Ay ben hiç böyle sebzeli,çekici bi tavuk görmedim :) Narrr gibi kızarmışş.Bu akşam için iyi fikir oldu,ellerine sağlık canımm.