Malzemeler :
1 bütün tavuk (haşlanmış)
2 patates
2 yeşil biber
Patatesler için :
Kekik
TuzPul biber
Sos için :
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Önce patatesleri kalın doğrayıp zeytinyağı, pul biber, kekik, tuz hepsini harmanlayıp tepsiye yerleştirip fırında yüksek ısıda yumuşayana dek kızartıyoruz. Patatesleri tepsinin kenarlarına alıp ortaya haşlayıp parçalara ayırdığımız tavukları yerleştiriyoruz. Bir kapta yoğurt, salça, zeytinyağı karıştırıp tavukların üzerine sürüyoruz. Yeşil biberleri ince uzun doğrayıp kenardaki patateslerin üzerlerine yerleştiriyoruz. Tekrar fırına verip sadece üstlerini kızartıyoruz.
1 yorum:
Ay ben hiç böyle sebzeli,çekici bi tavuk görmedim :) Narrr gibi kızarmışş.Bu akşam için iyi fikir oldu,ellerine sağlık canımm.
Yorum Gönder