Pazar, Haziran 03, 2007

Pofuduk Tontişler (Hamur Kızartması)


1 paket instant maya
1 su bardağı ılık su
Un
Tuz

Maya, ılık su, aldığı kadar un ve tuz ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp merdane ile açın. Şekilli kalıplarla veya bardak ağzı ile kesin. Bol kızgın yağda kızartın. Yanına peynir ve domates yakışıyor.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Bu pufidikler kahvaltıda çok iyi gider ellerine sağlık.
Sevgiler...

bir demet feslegen dedi ki...

Sevgili Perihan
Ziyaretin için teşekkürler böylece ben de senin güzel yemeklerini görmüş oldum,ellerine sağlık.
Evet kahvaltıda hatta beş çayında da yedikçe yediriyor kendini bu afacanlar!