Perşembe, Mayıs 24, 2007

Tavuklu Dürüm

Evde dürüm yapmak çok kolay ve lezzetli oldu...
Malzemeler :
2 su bardağı yoğurt

Un

Tuz

1 adet tavuk göğüs eti

1 soğan

1 yeşil soğan

1 yeşil biber

1 domates

Tuz, karabiber

Yoğurt, tuz ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. Limon büyüklüğünde bezelere ayırıp her bir bezeyi merdane ile açın. Teflon tavada yağsız alt üst pişirin. İçine istenen harç konabilir(patates, peynir,kıyma...) Rulo yaparak sarın.

Tavuklu iç :

Tavuk göğsünü haşlayıp didin. Soğanları ve biberi sote edin. Domates ekleyin. Tuz, karabiber ve tavukları ilave edip hepsini karıştırın.

Afiyet olsun...

5 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Eda'cim,
blogun hayirli olsun. Tariflerini
bizlerle paylasacagina cok sevindim.

Tavuklu durum cok leziz gorunuyor.
Tesekkur ederim.

Zeynep

Tijen dedi ki...

Sevgili Eda,
Bir demet fesleğen demişsin ya, şimdi burnuma geldi kokusu. Nerelisin bilmiyorum ama Antalya pazarlarında bu mevsimde demet demet fesleğen satılır ve pek çok yemeğe lezzet verir o fesleğenler.
Siten hayırlı uğurlu olsun,
Tijen

bir demet feslegen dedi ki...

Sevgili Zeynep
Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için...Tadı da hoştu.Ben bu aralar " dışarıda yediğimiz lezzetleri evde yapıp içimize sine sine yesek" meselesine kafa yoruyorum da o yüzden bunu denedim!!!
Ayrıca her şey paylaşınca daha da bir güzel ben de bu blogu epey sıkılmış ve bunalmış olduğum bir dönemde oluşturmaya karar verdim.Maalesef yorumları bile daha yeni gördüm. Gecikmiş cevaplarım için bana yorum yazan 3 değerli kişiden özür dilerim.
Sevgiler...

bir demet feslegen dedi ki...

Sevgili Tijen
İlk yorumlarda seni görünce heyecanlandım çok teşekkür ederim.Karadenizliyim ama Ankarada yaşıyorum. Ege taraflarıyla da hem akrabalar hem de tatil seçimi nedeniyle içli dışlıyım. Bloguma isim düşünürken (benim en çok sevdiğim şey ne? genelde her şeyi severim...hem mutfakla ilgili olsun hem de benim için bir anlamı olsun derken )fesleğen geldi hemen...Kendileriyle çok eskiden muhteşem kokusu sayesinde tanıştım. Sonra yıllar geçip,mutfakla olan haşır neşirliğim eyleme dönüştüğünde yemeklere ve hatta reçellere bile çok güzel tat verdiğine şahit oldum.Her yaz tatilden dönüşte koca bir saksı alırım. Arabada öyle bir kurulur ki onlar bir insan oturuyor orda zannedersin! Hep kontrol ederim,konuşur,severim yolculuk bitene dek...Eve gelince valizlerden önce o taşınır.Mutfağın en güzel yerine kurulur...Gider gelir koklarım.Yemeklere koyarken kıyamam kendisinden izin ister,kusura bakma derim!Ama malesef bu tatlı muhabbet en çok 2 ay sürer,fesleğenim ölür...Çok üzülür ve "hiç bi şey olmaz abla! seneye yine çıkar merak etme" diye beni kandıran satıcıya (ki bu her sene farklı biridir)kızarım içimden!
Ya işte böyle bir bağ var fesleğenle benim aramda.Bu yaz da aynı senaryo yinelenecek biliyorum ama ben ısrarla alıp evde yetiştirme çalışmalarına devam edeceğim ;)
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
sevgiler

Sanem dedi ki...

Eda'cım taşındım ben. Linklerindeki adımı "Sanem'in Penceresi" ya da "Sanem" olarak, adresimi de www.saneminpenceresi.wordpress.com olarak değiştirirsen çok sevinirim.
Sevgiler...