Çarşamba, Temmuz 18, 2007

Çilek Reçeli

En sevdiğim reçel çeşididir kendileri...Tadı, kokusu, rengi...Bakmaya ve yemeye doyum olmaz...Hele bir de minik minik dağ çileğinden yapılırsa tadına doyum olmaz. İşte malzemeler :

1 kg çilek
1 kg toz şeker
Çilekler suda bekletilir, yıkanır. Bir tencereye alınır, üzerine toz şeker dökülür. Bu şekilde 7 saat bekletilir.

My creation

Kısık ateşte pişirilir. Üzerinde biriken köpüklerin ara sıra alınması gerekiyor. Yarım saat kaynatılır. Sıcakken kavanozlara boşaltılır, ağızları sıkı kapatılıp ters çevirilir. Bir bezle üzerleri örtülüp o şekilde bekletilir.
İşte bu kadar kolay...
Afiyet olsun!

2 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Eda merhaba
Nasıl da pırıl pırıl çıkmış çilekler, enfes bir reçel olmuş ellerine sağlık
Sevgiler...

bir demet feslegen dedi ki...

Burcu'cuğum
Sağol canım, kırmızı kırmızı renk versin diye büyük resim ekledim, beğendiğine sevindim
Sevgiler...