Perşembe, Temmuz 12, 2007

Ye 24 Etkinliği için Limon Bisküvisi


Aslında beni tanıyanlar bilirler, ekşi tatlardan çok hoşlanmadığımı... Ama tabi ki limon her zaman dolabımızda bulunur, gerek sağlık için, gerekse salata ve soslar için.

Şunu da itiraf etmem gerekir ki, bundan iki yıl kadar önceydi sanıyorum, güney tarafına tatile giden bir arkadaşın bahçelerinden toplayıp hediye olarak getirdiği limonları gördükten sonra , bizim buralarda yediklerimizin limon olmadığına karar vermiştim :) Kokusu günlerce dolapta kaldı ve tadı da farklıydı...

Neyse ki tüm sebzeler ve meyveler iyi ki ülkemizde yetişiyor, hepsini sevmesek bile sağlık için mutlaka tüketmek lazım...

Ben de etkinlik için ne yapsam diye düşünürken, çok baskın limon tadı olmasa da, yine de hoş bir aroma ve koku barındıran bu limon bisküvilerini yapmaya karar verdim. Gevrek gevrek oldular, çay ve sütün yanında afiyetle yendiler...

Hamuru üç bezeye ayırmıştım, bir bezesini kullandım, diğerlerini daha sonra kullanmak üzere buzluğa kaldırdım. Bir bezeden tam bir mini fırın tepsisi kadar çıktı. Deneyenlere afiyet olsun...
Malzemeler :

12 çorba kaşığı ( 180 gr) + 1 tatlı kaşığı tereyağ

1/2 su bardağından biraz fazla (150 gr) toz şeker

1 yumurtanın sarısı

1 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı (240 gr) un
1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
Öncelikle fırını 200 derecede ısıtalım. 1 tatlı kaşığı yağ ile fırın tepsimizi yağlayalım.

Orta boy bir kapta, kalan yağla şekeri karıştırın, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek sıkı bir hamur elde edene dek karıştırın.

(Sıcaktan mıdır bilmem, hamuru toparlamak biraz zor oldu ve un miktarını yarım bardak kadar çoğaltmak zorunda kaldım. Biraz daha kolay çalışabilmek için hamuru 15 dak. buzdolabına kaldırdım. Yine de açarken dikkatli olmak lazım dağılabiliyor)

Tezgahı unlayıp, hamuru 0.5 cm kalınlığında açıp bisküvi kalıbı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakları aralıklarla tepsiye dizip fırına verin. 15 dak. pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarıp, bisküvileri tel ızgara üzerinde tamamen soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

12 yorum:

limoncicegi dedi ki...

Merhaba, etkinliğe böyle güzel bir tarif ile katıldığın için teşekür ederim. Size afiyet olsun, bize de buradan bakmak düşüyor : ) Görüşmek üzere tekrar ellerine sağlık
sevgilerle

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Eda Eda Bisküvin nefis olmuş Eda Kalıbın pek güzelmiş,
Bisküvin çok şık olmuş Eda
Etkinlik limon olunca ekşiliğe can feda
Sevgiler :)))

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba canım;

ekşi tadları bende sevmiyorum ne tesadüf ama ne varki çevremdeki herkes bayıldığı için hayatımdan çıkaramıyorum :):):):)

ellerine sağlık bisküvi nefis
sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Eda'cığım. Kıtır kıtır mis gibi olmuştur limonlu limonlu.
Sevgiler,

Eda dedi ki...

Sevgili Süheyla,
Hoşgeldin, tarifi beğendiğine sevindim, çok teşekkürler
Sevgiler

Eda dedi ki...

Burcu burcu
seni gidi limoncu :)
beğendiğine sevindim, teşekkürler
Sevgiler

Eda dedi ki...

Esra'cığım
Haklısın genelde herkes seviyor, ortayı bulmak lazım, teşekkürler beğendiğine sevindim
Sevgiler

Eda dedi ki...

Burçin'ciğim
Teşekkürler, hakikaten aynen öyle oldu. Ben de kıtır kıtır şeyleri pek severim...
Sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

canım,
ellerine sağlık çok güzel olmuş kurabiyeler. akşam çaylarında ne güzel eşlikçi olur. sevgiler

Eda dedi ki...

Sevgili Sevda Mavisi
Çok teşekkürler, hakikaten çay yanında iyi gidiyor.
Sevgiler

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Eda, canım hele bizim burda yediklerimiz hiç limondan sayılmaz. Çünkü herşey hormonlu! :)
Canım ellerine sağlık.Bembeyaz biskuviler leziz görünüyor.
Seni de TÜRK GECESİNE! bekliyorum. :))
Bir iş yaptım ama altında kalmam umarım. :))
Sevgilerle

Eda dedi ki...

Ayse'ciğim
Evet canım haklısın sizin oradakileri hiç düşünemiyorum bile...Bir arkadaş muzda koku bile olmadığını, plastik gibi bir tat olduğunu söylemişti!!
Bisküvileri beğenmene sevindim canım,ayrıca güzel iş çıkarmışsın, tabi ki katılırım ne demek...
Sevgiler kocaman