En sevdiğim reçel çeşididir kendileri...Tadı, kokusu, rengi...Bakmaya ve yemeye doyum olmaz...Hele bir de minik minik dağ çileğinden yapılırsa tadına doyum olmaz. İşte malzemeler :
1 kg çilek
1 kg toz şeker
Çilekler suda bekletilir, yıkanır. Bir tencereye alınır, üzerine toz şeker dökülür. Bu şekilde 7 saat bekletilir.
Kısık ateşte pişirilir. Üzerinde biriken köpüklerin ara sıra alınması gerekiyor. Yarım saat kaynatılır. Sıcakken kavanozlara boşaltılır, ağızları sıkı kapatılıp ters çevirilir. Bir bezle üzerleri örtülüp o şekilde bekletilir.
İşte bu kadar kolay...
Afiyet olsun!
Çarşamba, Temmuz 18, 2007
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Eda merhaba
Nasıl da pırıl pırıl çıkmış çilekler, enfes bir reçel olmuş ellerine sağlık
Sevgiler...
Burcu'cuğum
Sağol canım, kırmızı kırmızı renk versin diye büyük resim ekledim, beğendiğine sevindim
Sevgiler...
Yorum Gönder