Bu arada bir demet fesleğen biraz renklendi. Ailemizin teknik işler sorumlusu sevgili kardeşimin ellerine sağlık...
Kıymalı Gül Börek
İç malzeme :
300 gram kıyma
3 soğan
7-8 adet sivri biber
2 iri domates rendesi
1 çiğ patates rendesi
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
3 yufka
Arasına sürmek için sıvı börek harcı :
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Önce iç harç malzemeyi hazırlıyoruz ki soğusun. Tavada soğan ve biber sotelenir. Çiğ patates ilave edilir, bir kaç dakika sonra kıyma ilave edilir. Kıyma kavrulunca domates rendesi ilave edilir. Suyunu çekene dek pişirilir, tuz ve diğer baharatların ilavesinden sonra soğumaya bırakılır.
1. yufka tezgaha yayılır, sıvı harç her tarafına sürülür. Ortadan ikiye kesilir, kıymalı harç üzerine yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsinin ortasına gül şeklinde dolanır. Kalan diğer yufkalar da tıpkı bu şekilde yapılarak etrafına dolanarak bitirilir. Üzerine kalan sıvı harç sürülür, istenirse çörek otu ve susam serpilebilir. 200 derecede 35-40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
7 yorum:
Sevgili Eda,
Çok nefis görünüyor kıymalı börekle simitlerin.Ellerine sağlık.
Kandilin kutlu olsun.
Sevgilerimle.
Sevgili Gül
Çok teşekkürler, sağol
Sevgiler
Ellerine sağlık Eda. Çok lezzetli görünüyor. Sayfanın yeni şekli de çok renkli ve güzel olmuş.
Sevgiler,
Eda ellerine sağlık gül börek nefis görünüyor. Çay ve kandil simidi ile kandil bereketi evinize dolmuş :)) Afiyetler olmuş.
Sevgiler...
Merhabalar, Sevgili Eda, iade-i ziyarete geldim, ve ziyaretimden memnun kaldim. Kandil simitleri de, borek de harika gorunuyor... Tekrar gorusmek umidi ile, sevgiler...
Burçin'ciğim
Çok teşekkürler, beğenmene sevindim. Biraz renklensim dedim ama, sonra da çok mu renkli oldu acaba diye düşündüm. Bakalım biraz geçsin zamanla gözüm alışır.
Sevgiler
Burcu'cuğum
Çok sağol canım benim, teşekkürler..
Sevgiler
Sevgili Nurgül
Çok teşekkürler, her zaman beklerim.
Sevgiler
Yorum Gönder