Bu kurabiyeleri
Burcu'da gördüğümden beri yapmayı planlamıştım ama daha yeni kısmet oldu yapmak :) O da sanırım sevgili
Gül'den görmüş.. Görmeler zincirinin son halkası da şimdilik benim herhalde :) Tam da tahmin ettiğim gibi nefis oldular. Günlerce bayatlamadan kalmaları takdire şayan tabi ki.. Ama şu konuda bilgi vereyim hardalın tadı pek belli olmuyor, ben iki katı kullanmama rağmen... Bu tadı sevenler daha fazla kullanarak macera arayabilirler :) Görünüşte hoş bir sarı renk veriyor ama. Uzun zamandır bloglardan denemeler yapmamıştım. Aslında sırada denenecek neler var ama..Ah bir vakit olsa.. Orjinal tarif için
tıklayın..
Ben arşivim için yazıyorum yine de..
Malzemeler :
1 yumurta (sarısı içine akı üzerine)
1/2 su bardağı rende kaşar
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (ben kullanmadım)
1 tatlı kaşığı hardal (ben iki kaşık kullandım)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
100 gram yumuşak tereyağ
1 su bardağı un (az gelirse ilave edilebilir)
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır. En son un eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur merdane yardımı ile açılır ve kalıplarla kesilerek şekil verilir. Üzerine yumurta akı sürülür, susam ve çörekotu serpilir. 180 derecede 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun..
13 yorum:
Eda'cığım,
Tuzlu kurabiyelerin çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
Tanımlayamadığımız özlemler küçük bir sızı verir bize bazen, ama belki bu sızıyı sevdiğimiz zamanlarda olur mu acaba?
Sevgilerimle.
Betül'cüm
Çok teşekkürler, beğendiğine sevindim. Senin bu güzel cümlelerin bir boşluğu doldurdu desem inanır mısın :)
Sevgiler
bende yapmışım bunlardan ama içinde hardal yok çok değişik bir lezzet olmalı ilk fırsatta denemeliyim
dediğin gibi o kadar çok ki bekleyenn
neyse canım ellerine sağlık
kocaman sevgilerr
Mmmmm olsa da yesek, nefis görünüyorlar Eda'cım ellerine sağlık
Tadını bilerek te yorumlamak ayrı bir güzel oluyor cağğnııım
:))
Sevgiler...
canım çok lezzetli görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler
Yeşim'cim
Çok lezzetli oluyor dene mutlaka, dün ben de senin peynirli pogaçanı denedim güzel oldular :)Ben de mutlaka yapmalıyım dediklerimi sıraya koydum artık, biriktikçe üzerimde yük gibi oluyor :)Sevgiler..
Burcu'cum
Canım nasıl becerebilmiş miyim senin kurabişleri :)Sağol canım, iyi ki varsın. Sevgiler..
Ezgi'cim
Canım çok teşekkürler, kocaman sevgiler..
TUZLU KURABİYEDE HARDAL KULLANMAK HİÇ AKLIMA GELMEZDİ...
EDACIĞIM ELLERİNE SAĞLIK... SICACIK SEVGİLER...
Aaan ne ilginç kuzum hardal sevmem ben acı değilse denerim ama nerden geldi bu tarif aklına :)
harika bunlar edoşş:)
ellerine sağlık canım:)
Eda'cığım,
Çok güzel görünüyorlar eminim tatları da öyledir.
Öpücükler...
Edacım gerçekten değişik bir tarif, deneyeceklerim arasında aldı yerini, bayrağı senden sonra ben devralırım belki:-)))
Sevgiler
Ellerine sağlık Eda'cığım. Çok lezzetlidir eminim. Çok canım istedi bak şimdi tuzlu tuzlu ne iyi giderdi.
Sevgilerimle...
Aysel'cim
Çok teşekkürler, hiç belli olmuyor hardalın tadı zaten..Kocaman sevgiler canım
Edoş'cum
Hiç acı değil canım belli belirsiz bir tat oluyor :) Sevgiler
Elf'cim sağol bitanem sevgiler..
Hülya'cım
Çok teşekkürler, lezzetliydi gerçekten, öpüyorum..
Sibel'cim
Ya evet paylaşım zincirinin son halkası da sen ol canım benim :) Denersen sonucu bildir olurmu;)
Sevgiler kocaman
Burçin'cim
Kıyamam canım benim hemen yapıp İst.a ulaştırmalı..Kocaman sevgiler..
Yorum Gönder