Cumartesi, Mart 29, 2008

Hardallı Peynirli Kurabiye

Bu kurabiyeleri Burcu'da gördüğümden beri yapmayı planlamıştım ama daha yeni kısmet oldu yapmak :) O da sanırım sevgili Gül'den görmüş.. Görmeler zincirinin son halkası da şimdilik benim herhalde :) Tam da tahmin ettiğim gibi nefis oldular. Günlerce bayatlamadan kalmaları takdire şayan tabi ki.. Ama şu konuda bilgi vereyim hardalın tadı pek belli olmuyor, ben iki katı kullanmama rağmen... Bu tadı sevenler daha fazla kullanarak macera arayabilirler :) Görünüşte hoş bir sarı renk veriyor ama. Uzun zamandır bloglardan denemeler yapmamıştım. Aslında sırada denenecek neler var ama..Ah bir vakit olsa.. Orjinal tarif için tıklayın..

Ben arşivim için yazıyorum yine de..

Malzemeler :

1 yumurta (sarısı içine akı üzerine)

1/2 su bardağı rende kaşar

1 tatlı kaşığı kırmızı biber (ben kullanmadım)

1 tatlı kaşığı hardal (ben iki kaşık kullandım)

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

100 gram yumuşak tereyağ

1 su bardağı un (az gelirse ilave edilebilir)

Un hariç tüm malzemeler karıştırılır. En son un eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur merdane yardımı ile açılır ve kalıplarla kesilerek şekil verilir. Üzerine yumurta akı sürülür, susam ve çörekotu serpilir. 180 derecede 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun..

13 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Eda'cığım,

Tuzlu kurabiyelerin çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
Tanımlayamadığımız özlemler küçük bir sızı verir bize bazen, ama belki bu sızıyı sevdiğimiz zamanlarda olur mu acaba?
Sevgilerimle.

bir demet feslegen dedi ki...

Betül'cüm
Çok teşekkürler, beğendiğine sevindim. Senin bu güzel cümlelerin bir boşluğu doldurdu desem inanır mısın :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

bende yapmışım bunlardan ama içinde hardal yok çok değişik bir lezzet olmalı ilk fırsatta denemeliyim
dediğin gibi o kadar çok ki bekleyenn
neyse canım ellerine sağlık
kocaman sevgilerr

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Mmmmm olsa da yesek, nefis görünüyorlar Eda'cım ellerine sağlık
Tadını bilerek te yorumlamak ayrı bir güzel oluyor cağğnııım
:))
Sevgiler...

EZGi :)) dedi ki...

canım çok lezzetli görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Yeşim'cim
Çok lezzetli oluyor dene mutlaka, dün ben de senin peynirli pogaçanı denedim güzel oldular :)Ben de mutlaka yapmalıyım dediklerimi sıraya koydum artık, biriktikçe üzerimde yük gibi oluyor :)Sevgiler..

Burcu'cum
Canım nasıl becerebilmiş miyim senin kurabişleri :)Sağol canım, iyi ki varsın. Sevgiler..

Ezgi'cim
Canım çok teşekkürler, kocaman sevgiler..

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

TUZLU KURABİYEDE HARDAL KULLANMAK HİÇ AKLIMA GELMEZDİ...

EDACIĞIM ELLERİNE SAĞLIK... SICACIK SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

Aaan ne ilginç kuzum hardal sevmem ben acı değilse denerim ama nerden geldi bu tarif aklına :)

Neşeli Sesler dedi ki...

harika bunlar edoşş:)
ellerine sağlık canım:)

Hülya dedi ki...

Eda'cığım,
Çok güzel görünüyorlar eminim tatları da öyledir.
Öpücükler...

sibellebutikpasta dedi ki...

Edacım gerçekten değişik bir tarif, deneyeceklerim arasında aldı yerini, bayrağı senden sonra ben devralırım belki:-)))
Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Eda'cığım. Çok lezzetlidir eminim. Çok canım istedi bak şimdi tuzlu tuzlu ne iyi giderdi.

Sevgilerimle...

bir demet feslegen dedi ki...

Aysel'cim
Çok teşekkürler, hiç belli olmuyor hardalın tadı zaten..Kocaman sevgiler canım

Edoş'cum
Hiç acı değil canım belli belirsiz bir tat oluyor :) Sevgiler

Elf'cim sağol bitanem sevgiler..

Hülya'cım
Çok teşekkürler, lezzetliydi gerçekten, öpüyorum..

Sibel'cim
Ya evet paylaşım zincirinin son halkası da sen ol canım benim :) Denersen sonucu bildir olurmu;)
Sevgiler kocaman

Burçin'cim
Kıyamam canım benim hemen yapıp İst.a ulaştırmalı..Kocaman sevgiler..