Malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1/2 su bardağı haşhaş
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
Vanilya ve kabartma tozu
Şerbeti için : 2 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker
Beyaz krema için ;Krem şanti ve 1 su bardağı süt
Meyve sosu için ; Çilekli ve ahududulu hazır meyve sosu (Dr. Oetker)
Tozşeker ve yumurtalar çırpılır. Önce sıvı, sonra katı diğer tüm malzemeler de sırasıyla eklenir. Oluşan sıvı karışım, yağlanmış kare borcama boşaltılır ve 175 derecede kek süresince pişirilir..
Şerbet su ve şeker kaynatılmak suretiyle hazırlanır. Veya şeker eritilir, kek ılık şerbet soğuk olacak şekilde kekin üzerine dökülür.
Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır. Dondurulur ve kekin üzerine yayılır.
Dolapta biraz dinlendirilip servis yapılır..Ağzınıza çıtır çıtır haşhaşların gelmesi normaldir :)
Not : Ben biraz acele edip yeterince dondurmadığım için biraz eriyik gibi durdular, normalde kalıp gibi üst üste jöle kıvamında durması gerekiyormuş üst malzemenin :)
Afiyetler olsun..
10 yorum:
Edooşş sayfanda güller açmış :)
Bu haşhaş olayını ben de deneyeceğim
Ellerine sağlık canım...
Eda'cığım,
Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Ben de daha haşhaşlı hiç birşey yapmadım bugüne kadar. Tarifini yazdım.
Sevgilerimle.
Ben yemiştim bu pastadan. Çıtır çıtır haşhaşların ağızda dağolması çok hoş oluyor...
Böyle harika bir lezzeti bir an önce tatmak için bende sabırsızlanırdım doğrusu... Frambuaz sos da benim favorimdir.
Edacığım ellerine sağlık... Sevgiyle
Edacığım,
ellerine sağlık nefis görünüyor pastan. özellikle sosu çok iç açıcı görünüyor. öpüyorum canım
Bayılırım bayılır arkadaşım ben bu lezzete o bir dilim şurda olsa benim olsa...
Ellerine sağlık :))
haşhaş tatlılara çok yakışıyor ,''çık çık'' sesleri geliyor insan yedikçe ,çok hoşuma gidiyor...ellerine sağlık...sevgiler
Çok nefis görünüyor sevgili Eda,ellerine sağlık..
Sevgiler
Çok nefis görünüyor sevgili Eda,ellerine sağlık..
Sevgiler
Eda'cığım,
Güzel düşüncelerin ve içten yaklaşımın için teşekkür ederim.
Biraz hayat, biraz da biz, seçtiklerimizle ve seçemediklerimizle birer yontucuyuz galiba, bizi nasıl rahat ettireceklerse öyle yontmak için çabalıyoruz ve zevk almayı öğreniyoruz. Sana gönlünden geçeni verecek bir gün diliyorum.
Sevgilerimle.
ay ne kadar ilginç bi pasta bu böyylee.Haşhaşlı pasta hiç yemedim,ilk fırsatta deniicem canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Yorum Gönder