Kumpir çok seviyorum ben.. Bu tarifi annem bir tv. programından yazmış..Merak edip denedik, sizlerle de paylaşalım dedik..
Malzemeler :
100 gram beyaz peynir
10 gram kaşar peyniri
1 domates
1 yeşil biber
Tereyağ
1 çorba kaşığı tane mısır
1 çorba kaşğı ketçap
Patlıcanları kabuk ve saplarıyla fırında közleyin. Ortalarında kesip, iç malzemeyi doldurun.
İç malzeme : Tereyağ, beyaz peynir, küçük doğranmış domates ve biber, ketçap, mısır, tuz karıştırılır.
En üstüne kaşar dilimleri konur. Fırında kaşar eriynceye kadar pişirilir. Çıkınca kırmızı biber serpilir..Kaşıkla yenmek üzere servis yapılır..
Afiyet olsun..
18 yorum:
"Patlıcanı duvara vur yemeği olur" dermiş eskiler.
Gerçekten de patlıcanlı yemekler ne kadar nefis oluyor değil mi ?
Sevgiler Eda'cığım..
ellerine sağlık canım ,ne kadar değişik bir tarif...sevgiler
Edacığım,
Harika olmuş harika!Hülya'nın da dediği gibi patlıcanlı her yemek çok lezzetli oluyor. Ellerine sağlık :)
Sevgiler..
Hülyanın lafına bayıldım. patlıcanı duvara vur lafına :))
Bir patlıcan delisi olarak nefis bir tarif. Ellerinize sağlık.
sıcacık svegiler.
http://www.misssgibi.com
çok güzel değişkik ve leziz olmuşlarr merak ettim tadını doğrusu
ellerine sağlık
sevgilerr
Patlicani bende cok severim böyle kumpir türünü Denemek gerek..Ellerine saglik canim
SEVGILER
Oh edacım ne güzel bişi olmuş bu böle:)
Ellerine sağlık canım
Güzel hemde coook güzel bir fikir.benim gibi Vejeteryan arkadaslari bol olan biri icin ideal.TESEKKÜRLER****** Berlin'den Sevgiler
Eda'cığım,
Bayıldım ben buna bayıldım. Hemen ilk fırsatta yapacağım. Patlıcan, peynir, harika.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
Közlenmiş patlıcana bayılırım...
Eminim patlıcan kumpiri de harika olmuştur...
Ellerine sağlık Edacığım sevgiyle...
Eda'cım patlıcanlı kumpir çok değişik ve lezziz görünüyor, ellerine sağlık :)) Koccaman sevgiler...
hey bu harika olmuş çok leziz görünüyor olsada yesek
Günaydın canım hayırlı cumalar.. Sana sevgilerimle beraber etkinlik davetiyemi de gönderiyorum kabul edersen çok sevinirim herşey gönlünce olsun sevgiler...
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25
strong>http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler…
MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
9 Haziran 2008 (pazartesi) -22 Haziran 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25 Ev Sahibeliğini http://buramburam.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım…
Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.
Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum canlarım. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Tariflerinizi hazırladığınızda “Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25” Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.
En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
Sevgili Eda, bu yemeği ilk kez duyuyorum. Yaz mevsiminde her şekilde imdadımıza yetişen bu lezzetli sebzeyi bir de bu şekilde kumpir olarak değerlendirmek farklılık yaratmış. Lezzeti de muhteşem olmalı.
Ellerine sağlık, sevgiler.
Patlıcanın her halini severim ama kumpir olarak duymadım ve yemedim çok ta güzel görünüyor eminim tadı da çok güzeldir. Deneyeceğim.Sevgiler...
Ne kadar değişik ve güzel olmuş, illaki deneyeceğim. Teşekkür tarif için
Sevgilerimle
Ben de buna benzer bir tarif yaparım. Patlıcanlar közlenir, ortası açılır, sarımsaklı, maydanozlu peynirli harç konur ve fırınlanır. Nefis olur nefis! Galiba Tak Koluna Sepeti: Bodrum Pazarından Tatlar, Renkler, Portreler'de vermiştim tarifini.
Çok ilginç olmuş canım .Akşama ne pişirsem diyodum ,buldum :) öptüm canımın içiii :)
Yorum Gönder