Malzemeler :
2 yufka
2 su bardağı etsuyu (ya da yarım bulyon)
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 soğan rendesi yada ince doğranabilir
250 gram kıyma
Karabiber, kırmızı biber, 1 kaşık salça
1 kaşık tereyağ
1 kase sarımsaklı yoğurt, tuz
1 yufka önce 4 e bölünür, her bir parça da tekrar 4 e bölünür. Kıyma, pirinç, soğan, karabiber, tuz karıştırılır. her parçanın kenarına bir tutam konulur, dolma sarar gibi sıkı sarlır, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumuşak tereyağı parçaları konulur. 170 derecede kızarana kadar pişirilir. Kızarmaya yakın et suyu ve salça sulandırılır, üzerlerine dökülür 10 dakika daha pişirilir. Servis yaparken, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür, kırmızı biber serpilir ve sıcak servis yapılır.
Afiyetler olsun, herkese iyi hafta sonları..
13 yorum:
Çok değişik ve leziz bir köfte olmuş. Ellerine sağlık:).
Güzel bir haftasonu dilerim:).
Sevgiler..
aslı
ellerine sağlık hoş bir görüntü mantı lezzetinde bir tat olsa gerek.sevgiler
Farklı bir tad sanırım sağol canım farklı yemekleri de paylaşman çok iyi oluyor.
Eda'cım nefis görünüyor ellerine sağlık,öptüm...
Canım harika bir lezzet sunmuşsun, ellerine sağlık, güzel bir haftasonu dilerim sevgiler
Hafta sonu için
süper bi yemek olucak:) Ellerine sağlık canım.sevgilerimle..
Ne değişik bir köfte olmuş bu, bizim mantıları anımsattı sanki biraz bana. Ben çok severimde, özlediğimden bu ara herşey mantıyı hatırlatıyor da olabilir bana tabii :)
Ellerine sağlık canım
Off çok cazip geldi bu tarif bana Eda'cığım, ellerine sağlık.
Öpüyorum.
EDACIM,GİRİTLİ OLMAMA RAĞMEN BU KÖFTEYİ BİLMİYORDUM,SAYENDE ÖĞRENMİŞ OLDUM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA OLMUŞ.
Hımm hiç yemedim ama nefis bir tada benziyor,görüntü harika.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
nefıs bır tarıf elleıne saglık canım harıka gorunuyor sevgıler..
Ay pek hoş olmuş bu yemeğin Edacım..Canım çekti vallahi. Ellerine sağlık canım.. Sevgiler :D
Bayıldım ben bu Giritliye :) Edacığım nefis olmuş... Ellerine sağlık sımsıcak sevgiler...
Yorum Gönder