Pazar, Kasım 02, 2008
Yalancı Tavuk Göğsü
Malzemeler
1 kg. süt
1 paket margarin
1 bardak un
1 bardak şeker
1 adet damla sakızı
1 adet kakaolu bisküvi
1 bardak ceviz
Yapılışı
Erimiş margarinle un kavurulur. Süt ve şeker ilave edilir. Puding kıvamına gelince damla sakızını ilave edin ve ocaktan indirin, mikser ile 15-20 dk. çırpın. Bisküvileri robot ile toz haline getirin. Tepsiye bisküvileri dökün iyice dibine yayın. Hazırlanan tavuk göğsünü üzerine dökün. En üste cevizi dökün. Dolapta donuncaya dek bekletin. Donduktan sonra iri kareler halinde kesin. Her kareyi ayrı ayrı rulo yapın yada donduktan sonra rulo yapıp, kesebilirsiniz.
Afiyetler olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
ımmm bayılırım ellerine sağlık nefis olmuş.
iyi bir hafta dilerim sevgiler
Haftasonunu, ayrı ayrı da olsa, aynı tatlarla geçirmişiz edacım :)
ellerine sağlık
Sevgiler
Tavukgöğsü hep ilgimi çeken bir tatlı oldu fakat yalancısı ve gerçeğini ben bir türlü ayırt edemiyorum. Fark nedir? bilen varsa söylesin lütfen gerçekten merak ediyorum.
En sevdiğim tatlıdır bu benim hem hafif hem lezzetli.
ellerine sağlık
öpüyorum
Sarı mutfak,
Çok teşekkürler canım sana da iyi haftalar..:)
Yasemincim,
Evet canım :)Uğradım az önce sana nefis yapmışsın sen de :)
Sevgiler
Asiyecim,
Yalancısının içinde tatlıya adını veren tavuk göğsü yok, fark ordan kaynaklanıyo...Gerçek tavuk göğsünün içinde tavuklar tel tel uzar..Yalancısını da çok iyi çırparsan gerçeğine yaklaşmaya çalışır :) Benim bildiğim fark bu..
Sevgiler
Meliha'cım
Damak lezzetlerimiz bir demek ki :)
Sevgiler kocaman..
Eline sağlık canım,çok severim tavuk göğsünü.afiyet olsun.sevgilerimle....
Bsiküvilisini denememiştim.Hafif,lezzetli,bayılırımm .Ellerine sağlık :)
Eda'cığım, cevabın için teşekkür ederim canım. Dışarıda tatlı spariş verirken tavukgöğsünü özellikle istiyorum, bizim yaptığımızdan hiç farkı yok. demek ki pastane ve restaurantlarda da tavukgöğsü diye yalancısını satıyorlar yada bana rast gelmiyor :) Ben gerçeğini de yemek istiyorum, nerde bulacaksam :)
Sevgiler canım
mmm yalancı malancı ben bunu bayıla bayıla yerim:)harika olmuş.ellerine sağlık edacım.
güzel bir hafta diliyorum sevgilerimle...
şimdi gece gece ocağın başına geçi,receksiniz beni :))) ellerine sağlık görünüş harika...
Ben de çok severim tavuk göğsünü. Yalancı gerçek farketmez lüp gitti.Ellerine sağlık cnm.sevgiler...
neresi yalancı enfes görünüyor.
Bence yıllar geçtikçe bu nefasetin adının önündeki yalancı kelimesi kalkacak. Aslı da esası da işbu tarifleme olacak. Olsun mu? Bence olsun :))
Bende bunun neresi yalancı diyecektim ki Asiyenin yorumu ve senin cevabını gördüm :) Doğrusu ben yalancısını tercih ederim...
Ellerine sağlık Edacığım Sıcacık sevgiler....
en sevdiğim tatlıdır kendisi...
geçen gün bir arkadaşımla uzun uzun tartıştık tavuk göğsünün içinde tavuk mu olurmuş hiç diye benimle uzunca süre alay etti. ve bu tartışmanın sonunda oturduğumuz pastane de tavuk göğsü siparişi verdik... hala inat ediyor. yok vezir parmağının içinde de vezirin parmağı mı var!
padişahlık sistemi kalktığına göre hala vezir parmağı nasıl yapılıyor falan diye...
bende dedim ki tatlının içindeki katı zımbırtıları hemen yeme ağzında yalnız o kalana kadar yutkun sonrada onu dişlerinle ez tavugun tadını alacaksın..
sonra çok utandı ama ne fayda
:)
en çok sevdiğim tatlıyı bana anlatıyo bir de utanmadan dalga geciyo..
ve üstelik bu arkadaşım da kadın!
puhh sana dedim ve gözlerimi konuşturdum..
çok uzattım ama işte anım gözümde canlandı paylaşayım dedim...
Mesut, çok hoştu ya.. :) Bi de ısrarla inat etmezler mi, ne sinir bozucu dimi..
Sende damak olayı iyi demek ki, ispatını güzel yapmış, utandırmışsın :)
Gerçek tavuk göğsünü yapmak yürek ister :) Bak ben o yüzden yalancısını yaptım :)
Sevgiler..
Yorum Gönder