Pazar, Şubat 22, 2009

Kuşbaşı Etli Karnabahar Graten


Gerçekten çok nefis bir yemek oldu.. Tavsiye ederim... Davet sofralarına da yakışır...

Malzemeler :

1 orta boy karnabahar
150 - 200 gram kuşbaşı et
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
Maydonoz, karabiber, tuz

Beşamel sos :

2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber, tuz
İsteğe bağlı 1 yumurta sarısı konabilir

1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı :

Karnabahar temizlenip yıkanır küçük küçük çiçeklere ayrılır. Kaynamış tuzlu suda haşlanır. Altını kapamadan önce 1 çay bardağı süt konulur ve 5 dak. kaynatılır. ( Beyaz olması için )

Bir tavada yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Çok küçük doğranmış kuşbaşı etler atılıp içine kavurmaya devam edilir. Salça ilave edilir. Sıcak su ilavesiyle etler pişene kadar kaynatılır. Altı kapatılır ve maydonoz, tuz, karabiber ilave edilir.

Beşamel sos yapımı :

Tereyağ eritilir, un eklenir kavrulur. Süt ilave edilir, devamlı karıştırmak suretiyle göz göz olana kadar pişirilir.. Pişerken, istenirse süt ilavesinden sonra yumurta sarısı konabilir..

Tuz ve karabiber konur, altı kapatılır.

Borcam tepsiye karnabaharlar dizilir. Üzerine pişmiş etler yayılır.. Üzerine beşamel sos yayılır.. En üste de kaşar rendesi iave edilir , kızarana dek 200 derece fırında pişirilir..

NOT : Kuşbaşı etler kıymaya yakın çok küçük doğranmalı..

Afiyet olsun...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel olmazmııı şu görüntüye bakk.karnabaharı bundan güzel sunamayız.akşam menüm hazır:) ellerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

yemekgezegeni'ne uyeliginiz icin gerekli bilgiler ve banner kodunuz mail adresinize gonderildi, lutfen kontrol ediniz.. sevgiler

AskinAy dedi ki...

görüntü bana basta su böregini andirdi:)yufkali gibi görünüyor meger sosluymus ama harika görünüyor ellerinize saglik....

Adsız dedi ki...

Edoşum, görüntü çok güzel, Baturhanı bu görüntüyle kandırabilir miyim acaba diyorum, kendisi hiç sevmez de karnabaharı...
öptüm seni..

Cocukla Cocuk dedi ki...

bu tarife benzer kıymalı yaparım ben de cok da severim bunu da deniycem mutlaka eline sağlık