Cuma, Şubat 20, 2009

Recep İvedik 2


Hayatta ben bu filme gitmem demiştim ilki çıktığında.. Fakat ikincisine gittim :) Geçen hafta gitmeme rağmen, ancak paylaşabiliyorum..

Önyargı ile gitmiş olmama rağmen de çok güldüm, ne yalan söyliyeyim.. Yiğidi öldür, hakkını yeme demişler.. Hatta bazı sahnelerde gözümden yaş bile geldi gülmekten..

En çok güldüğüm sahneler :

Starbucks'ta bir Recep İvedik düşünebiliyor musunuz :)

Caramel macchiato içecek kendisi güya.. espresso shot ve short, tall ve venti boylar arasında takındığı tavırlar, kısaca starbucks sahnesi çookkk komikti..

Yoga sahnesi de keza öyle..

Filminin konusu ise Recep İvedik'in, babaannesinin ölmeden önceki son dileklerini yerine getirme çabası. Babaannesinin dilekleri Recep'in bir iş ve bir eş bulması, son olarak da kendini topluma kabul ettirmesi...

Yorumların devamı burada..

İzleyeceklere iyi seyirler..

9 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

o kadar izdiham var ki filme gidemedim bir türlü,resmen rezervasyon istiyorlar:-) ama izleyeceğim.sevgilerimle...

Yeliz dedi ki...

eşim mutlaka izlemek istiyor hala gidemedik:) önerin için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Starbucks sahnesinde ben kopmustum zaten.

Adsız dedi ki...

Evet bugüne kadar ilkini izlememe rağmen, daha vizyona girdiği ilk gün arkadaşlarımın aldığı biletler sayesinde izledim bende.
Ama ne yazıkki Edacım hayatımda verdiğim hiçbir paraya ve harcadığım zamana bukadar üzülmemiştim senin aksine.
Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Ama sokağa çıktığınızda rastlayabileceğiniz bir sürü Recep İvedik varken ve biz hayatta bunlarla karşılaştığımızda kınarken, para verip böyle bir portreye gülmek (ki nedense o çizilen kişinin yaptığı iğrençliklerde ben gülüncek bir yan bulamadım ve insanların neye güldüğünü anlamadım ama) bana çok mantıklı gelmedi.
Bence espri dediğin içinde biraz zeka ve ince düşünülmüşlük içermelidir. Ne yazıkki ben filmde düşünülen herhangi bir espri yada harcanan bir emek göremedim.
Filmi izlediğimde tek düşündüğüm "Gülüyoruz, ağlanacak halimize" oldu.

Sevgiler canım...

Benim negatif görüşlerim filme karşı sadece, umarım yanlış anlamazsın. Yada beğenenler yanlış anlamaz. Bunlarda benim fikrim sadece...

Adsız dedi ki...

Eda'cım filmin başından sonuna kadar çok güldüm :)Gündelik yaşamda da karşılaşırsam böyle bir profille ona da gülerim :)(-ki bu kadarını asla göremem sanmıyorum :)Sanatsal içerik aramadan gittim ,izledim,çok güldüm,çok eğlendim :) Paylaşımın için teşekkürler canım.

Adsız dedi ki...

20.02.2009 da filmi izledim. bence berbat bir film arkadaşlar, ona verdiğim parayı keşke bir fakirin karnını doyursaydım. Film bitsinde çıkalım diye gözüm saatimdeydi. paranıza ve zamanınıza yazık etmeyin. serkan evgin İZMİR

bir demet feslegen dedi ki...

Yasemin'cim
Canım aşkolsun, niye yanlış anlayayım :) çok renkliliği severim ben..
Elbette aynı kanıdayız ama, zaten giden herkes te sanmam ki bu tiplemeyi tasvip ettiği için gitmiş olsun..
Ben zaten hangi sahnelere güldüğümü belirttim yazımda.. Ama cık cıkladığım ve iğrenç bulduğum sahne de vardı, yüzümü kızartan da..
Sonuçta, güldüm de ama.. Bunu da inkar etssem hoş olmazdı.. Tabi ki biz toplumda isteriz ki, Kenan Işık gibi beyefendi, Yıldız Kenter gibi hanımefendi, kibar, uyumlu tipler gezinsin hep ortalıkta.. :))
Bir taksiden, hatta dolmuştan indiğimde, ya da kaba saba bir kasiyerin beni delirttiğinde yaşadığım duyguları hiç yaşamasam.. :)
Ama istemesek de var böyle tipler, en azından bu tipler filme bakıp o yönlerini oturup düşünürler belki.. ya da az biraz içlerine bi sinema sevgisi düşer.. Ne biliym ben hep olaylara iyi tarafından bakmaya çalışıyorum..
Şahan Bey de böyle bir film yapmış.. Emek var elbet, hatta bu filmden ekmek kazanan bir sürü az gelirli insan da..
Osman Müftüoğlu der ya, hep sağlıklı yaşamaktan bahseder ama, zaman zaman kendisinin de kebap yediğini, vs. v.s.. benimki de o misal oldu..
Her hafta sırf gülmek adına Avrupa Yakası dizisini kaçırmama çabam gibi..
Toplum olarak son zamanlarda gülmeye de ihtiyacımız var diye düşünüyorum ;)
Sevgiler canım


Serkan Bey,
Hay Allah.. keşke film bitmeden terk etseydiniz salonu bence :)

AskinAy dedi ki...

bende izlemek isteyenlerin arasindayim cok gülecegimizden eminim:)sevgiler canim..

Üfürükten Prenses dedi ki...

bende güldüm..
güldüm ve bitti.. mesele yapılacak kadar bir durum yok,starbucks sahneleri benim de hoşuma gitti çok :)