Malzemeler :
1 küçük haşlanmış karnabahar
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı dolusu un
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Tuz, kırmızı toz biber
Tulum peyniri
Yapılışı :
Tencerede yağ ve un kavrulur. Un kokusu gidene kadar devam edilir. Haşlanmış karnabahar rondodan geçirilir, tencereye konur ve unla beraber karıştırılır.
Süt ve su tencereye konur ve sürekli karıştırılır.
Karnabaharın haşlama suyunu kullanmıyoruz, çünkü çok gaz yapıyor.
Kaynayınca tencerenin ağzı açık şekilde 10 dak. daha kaynatılır. Dereotu , tulum peyniri ve kırmızı biberle servis yapılır..
Arzu eden kruton da kullanabilir.
Bu çorba aynı şekilde brokoli kullanarak da yapılabilir, 1 kaşık krema da eklenebilir en son..
Not : Bu çorbada tavuk ve et suyu kullanılmaz..
Salı, Mart 24, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Edacığım ellerine sağlık... Dumanı üstünde harika... Bir dahaki buluşmada görüşürüz inşallah...
Sevgiler...
Bu arada yine şablonunu güle güle kullan/kullanalım :) Çok güzel... Renk renk dondurma toplarına nasıl da imrendim :)
çok leziz ve besleyici olmuş. karnabahar sevmeyenlere karnabaharı yedirebilir bu çorba :)
ellerine sağlık
bunu hiç duymamış ve denememiştim. bayılıyorum karnıbahara. orjinal ve lezzetli birşey olmuş yine:)ellerine sağlık.
Edacım ellerine sağlık tatlım çok leziz bir çorba olmuş kocaman öptüm..
Misler gibi bir çorbaya hayır demem
Ellerine sağlık
Karnıbaharı çok severim, ama çorbasını denemedim. O da lezzetlidir eminim. Ellerine sağlık Eda'cığım.
Ay karnım da nasıl açç.Canım çekti vallahi.ellerine sağlık canım :)
aynısının brokoliyle yapıyorum sen de yazmışsın zaten...ellerine ...ikisi bir de hoş olurdu heralde değil mi
brokoli yaptım ama karnıbahar çorbası hiç denemedim.en kısa zamanda yapıcam.ellerine sağlık .
Yorum Gönder