Çarşamba, Temmuz 20, 2011

KARATAY DİYETİ

Bu veya herhangi başka bir diyeti yorumlama hadsizliğinde bulunmayacağım. Ancak okuyucu bazında şunu söylemeyelim ki, bu güne değin diyetle ilgili ne biliyorsam hepsini alt üst eden bir kitap oldu. Tıptaki gibi diyetlerde de elbette farklı ekoller olacaktır ama Prof. Dr.Canan Efendigil Karatay'ın bu kitabını okuduğumda çoğu sayfalarda hayretler içinde kaldığımı belirtmeliyim..
Aslında ben, büyük pazarlama taktikleriyle piyasaya çıkmış " bilmem kaç milyon fransız kadını yanılmış olamaz" gazıyla Dukan diyeti kitabını alacakken son anda telefonda çok sevgili dostumun "sakın alma, ancak 4 gün dayanabildim, parana yazık" yorumuyla bırakıp, bu kitabı aldım. Daha önce de çeşitli tv. programlarında izleyip dikkatimi çekmişti anlattıkları..
Uygulayıp uygulamadığımı merak edenler için dip not :
Ben disipline olup da hiçbir diyet programını sonlandıramama rekorunu elimde tutan biriyim :)
Ancak bir hafta bunu uyguladım. Sabah kahvaltısında yediklerime inanamazsınız ! 2yumurta, 1çay bardağı ceviz, peynir desen öyle kibrit kutusu kadar değil, zeytinden ye yiyebildiğin kadar.. daha bir çok şey..
Diğer öğünler de dolu dolu.. Ancakkkk asla ve asla ekmek, makarna, patates, pilav şu bu yok.. Ara öğün yok..
Zaten Canan hanımın kitabında sık sık değindiği ve ısrarla savunduğu LEPTİN hormonu diye bir durum var ki, o ancak 4- 5 saat aralıklarla yemek yendiğinde ortaya çıkan ve sizleri zayıflatan yegane hormon..
Kitabı alıp okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz, diyet kitabı olmaktan ziyade bir yaşam biçimini savunuyor ve çok da faydalı aslında..

2 yorum:

Efsun dedi ki...

Selam Eda uzun zamandir görüsemedik. Ben buna benzer bir diyet yapiyorum, 1,5 haftada 3 kilo verdim hemde hic acikmadan! Sabahlari karbonhidrat agirlikli, öglen karbonhidrat protein karisik, aksam sadece protein o kadar kolay oluyorki uygulamasi:)Basari haberlerini bekliyorum:) Sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Efsuncum merhaba canım, evet uzun zaman oldu.. diyetinde karbonhidrat varsa sevdim bunu ;) ben vazgeçemiyorum da.. 3 kg büyük başarı tebrikler canım sevgiler..