Salı, Haziran 12, 2007

Karnıyarık


Malzemeler :
5 adet patlıcan

2 soğan

250 gram kıyma

2 yemek kaşığı salça veya

1 domates rendesi

Maydonoz

Tuz, karabiber

Süslemek için :

Domates dilimleri ve sivri biber

Patlıcanlar alacalı soyulur. Büyüklüklerine göre bütün kullanılır veya ortadan ikiye kesilir. Tuzlu suda bekletilir. Yıkanır, süzülür ve kurulanır. Tavada altı ve üstü kapak kapatılarak kızartılır.

İç harç için :

İnce doğranmış soğanlar tavada kavrulur, kıyma ilavesiyle kavurmaya devam edilir. Salça veya domates rendesi eklenir. Tuz, karabiber ve maydonoz ilave edilir.

Patlıcanlar bir kaba veya tepsiye dizilir. Ortalarından ( iki uca gelmeden) bir çizik atılarak içleri açılır ve hazırlanan harç doldurulur. En üste bir domates dilimi ve sivriber ortadan kesilerek konur. Kenarlardan salçalı su ilave edilir( üzerini geçmeyecek) ve çok az yağ. 200 dereceli fırında patlıcanlar pişene kadar kızartılır.

6 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

O kadar güzel görünüyor ki birden karnım acıktı:))) ellerine sağlık.
Sevgilerle…

bir demet feslegen dedi ki...

Sevgili Perihan,
Çok teşekkürler. Senin yaptıklarının yanında lafı mı olur!
Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ne kadar renkli ve güzel görünüyor Eda. Çok severim karnıyarık'ı . Ellerine sağlık. Sevgiler,

cekirdeksizuzum dedi ki...

Ellerine sağlık. Çok güzel bir yaz yemeği. Yanına da pilav ve cacık. hmmm canım istedi:)

bir demet feslegen dedi ki...

Sevgili Burçin
Çok teşekkürler...
Sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Çekirdeksiz üzüm,
Hoşgeldin bloguma,ziyaretin için teşekkürler.
Yanında pilav ve cacık hiç tereddütsüz tüketildi :) sonra da pilavı fazla kaçırdık diye hayıflanıldı!
Sevgiler