Malzemeler :
5 adet patlıcan
2 soğan
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı salça veya
1 domates rendesi
Maydonoz
Tuz, karabiber
Süslemek için :
Domates dilimleri ve sivri biber
Patlıcanlar alacalı soyulur. Büyüklüklerine göre bütün kullanılır veya ortadan ikiye kesilir. Tuzlu suda bekletilir. Yıkanır, süzülür ve kurulanır. Tavada altı ve üstü kapak kapatılarak kızartılır.
İç harç için :
İnce doğranmış soğanlar tavada kavrulur, kıyma ilavesiyle kavurmaya devam edilir. Salça veya domates rendesi eklenir. Tuz, karabiber ve maydonoz ilave edilir.
Patlıcanlar bir kaba veya tepsiye dizilir. Ortalarından ( iki uca gelmeden) bir çizik atılarak içleri açılır ve hazırlanan harç doldurulur. En üste bir domates dilimi ve sivriber ortadan kesilerek konur. Kenarlardan salçalı su ilave edilir( üzerini geçmeyecek) ve çok az yağ. 200 dereceli fırında patlıcanlar pişene kadar kızartılır.
6 yorum:
O kadar güzel görünüyor ki birden karnım acıktı:))) ellerine sağlık.
Sevgilerle…
Sevgili Perihan,
Çok teşekkürler. Senin yaptıklarının yanında lafı mı olur!
Sevgiler
Ne kadar renkli ve güzel görünüyor Eda. Çok severim karnıyarık'ı . Ellerine sağlık. Sevgiler,
Ellerine sağlık. Çok güzel bir yaz yemeği. Yanına da pilav ve cacık. hmmm canım istedi:)
Sevgili Burçin
Çok teşekkürler...
Sevgiler
Çekirdeksiz üzüm,
Hoşgeldin bloguma,ziyaretin için teşekkürler.
Yanında pilav ve cacık hiç tereddütsüz tüketildi :) sonra da pilavı fazla kaçırdık diye hayıflanıldı!
Sevgiler
Yorum Gönder