Perşembe, Temmuz 26, 2007

Alabalık Güveçte


Malzemeler :

( 1 adet balık için)

1 küçük domates

(sulanmaması için içlerini alalım)

1 sivri biber

1 soğan

Bu malzemelerin hepsini tavada soteleyelim. Güveç kabımızın her yanına tereyağ sürelim.

1 adet alabalığı kabımıza yerleştirelim. Üzerini eşit aralıklarla çizelim. Açıkta kalan boş yerlere tavada sotelediğimiz malzemeleri yerleştirelim. İsterseniz 2 sivribiberi uzun kesip süsleyebilirsiniz.

Tuz ekleyip fırına verelim, yaklaşık 250 derece civarı. Bu sıcaklarda fırınla uğraşıp böyle bir balık yaparsak aferin diyelim kendimize :)
Afiyetler olsun...

6 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Tatlı tatlı içim bayıldı vallahi :P
Nefis görünüyor Eda'cım, balık sevmezgillerdendim ben eskiden, evlendikten sonra eşim balık sevgisini aşılamaya çalıştı. Hazırlanması ve pişirilmesi kısmı da aşılama esnasında üzerine kaldı tabi :)) Önereyim ben bu tarifi eşime :P
Sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Eda. Ne güzel olmuştur sıcak sıcak.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Mis gibi koktuuuuu !! Ellerine sağlık..

bir demet feslegen dedi ki...

Burcu'cuğum
Senin tatlıların iç falan baymaz canımcım :)
Aferin sana iyi bir aşıymış bu :P tebrik etmek lazım seni...Öner öner çok lezzetli oluyor, hele ki başkası yapınca...
Sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Burçin'ciğim
Çok teşekkürler canım balığı seviyoruz ailece...
Sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Burçin'ciğim
Çok teşekkürler
Sevgiler