Malzemeler :
( 1 adet balık için)
1 küçük domates
(sulanmaması için içlerini alalım)
1 sivri biber
1 soğan
Bu malzemelerin hepsini tavada soteleyelim. Güveç kabımızın her yanına tereyağ sürelim.
1 adet alabalığı kabımıza yerleştirelim. Üzerini eşit aralıklarla çizelim. Açıkta kalan boş yerlere tavada sotelediğimiz malzemeleri yerleştirelim. İsterseniz 2 sivribiberi uzun kesip süsleyebilirsiniz.
Tuz ekleyip fırına verelim, yaklaşık 250 derece civarı. Bu sıcaklarda fırınla uğraşıp böyle bir balık yaparsak aferin diyelim kendimize :)
Afiyetler olsun...
6 yorum:
Tatlı tatlı içim bayıldı vallahi :P
Nefis görünüyor Eda'cım, balık sevmezgillerdendim ben eskiden, evlendikten sonra eşim balık sevgisini aşılamaya çalıştı. Hazırlanması ve pişirilmesi kısmı da aşılama esnasında üzerine kaldı tabi :)) Önereyim ben bu tarifi eşime :P
Sevgiler...
Ellerine sağlık Eda. Ne güzel olmuştur sıcak sıcak.
Sevgiler,
Mis gibi koktuuuuu !! Ellerine sağlık..
Burcu'cuğum
Senin tatlıların iç falan baymaz canımcım :)
Aferin sana iyi bir aşıymış bu :P tebrik etmek lazım seni...Öner öner çok lezzetli oluyor, hele ki başkası yapınca...
Sevgiler
Burçin'ciğim
Çok teşekkürler canım balığı seviyoruz ailece...
Sevgiler
Burçin'ciğim
Çok teşekkürler
Sevgiler
Yorum Gönder