Malzemeler :
4 çupra
2 domates
2 soğan
2 yeşil biber
Tuz
Üzerine gezdirmek için az miktarda
zeytin yağı ve tereyağ
İstenilen baharat çeşitleri
Servis için güveç kapları
Temizlenmiş ve yıkanmış balıkları suyunun süzülmesi için bir süzgeçe bırakıyoruz. Bu arada garnitürü hazırlıyoruz :
Domateslerin çekirdekli bölümünü çıkarıyoruz sulanmaması için. ( Aman sakın çöpe atmayın yemeklerde kullanırsınız içini) Soğanları ince kıyıyoruz. Yeşil biberleri de uzun doğruyoruz. Güveç kaplarının dibine fırça ile zeytinyağı sürüyoruz. Üzerine soğanları yayalım. Balığı da üzerine yatıralım. Balığı tuz ve karabiberle lezzetlendirelim. Üzerine zeytinyağı gezdirelim. En üste balığı kapamayacak şekilde domates ve biberleri koyalım. Üzerlerine minik minik tereyağ parçaları koyalım.(Bu ayrı bir lezzet veriyor)
Fırında 230 derecede ağır ağır pişirelim 40 dk veya 60 dk.
Afiyet olsun...
6 yorum:
Görünüşü mükemmel olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler...
Blogunuz hayırlı olsun!Balık çok lezzetli görünüyor.
Perihan
Aslında aceleye geldi görüntüsü için özel bir şey yapamadım.Teşekkürler
Sevgiler
Merhaba Gökçe
Güzel dileğin için çok teşekkürler...
Sevgiler
Sevgili Eda,
ellerine sağlık, esaslı bir balık yemeyeli cok oldu..Burda somon yemekten içim kıyılmıştı :)Ellerine sağlık ne diyim cupralar sahane...
Ziyaretiniz icin tesekkurler.
Gereksiz endiseler icin de size gönülden katılıyorum..:)
sevgilerle
Sevgili Ayşe
Güzel sözlerin için çok teşekkürler...Somondan iç kıyılması deyince,bir kaç saat önce bebeğimin artan somonunu yazık olmasın diye mideye indirmiş biri olarak sana katılıyorum. Bir türlü tadını sevemedim. Gerçi bebek yiyor diye tuz bile koymadan çok sade pişriyorum ama kuru kuru gibi geliyor bana...
Sevgiler
Yorum Gönder