Pazartesi, Haziran 04, 2007

Fırında Çupra Güveç


Malzemeler :

4 çupra

2 domates

2 soğan

2 yeşil biber

Tuz

Üzerine gezdirmek için az miktarda

zeytin yağı ve tereyağ

İstenilen baharat çeşitleri

Servis için güveç kapları


Temizlenmiş ve yıkanmış balıkları suyunun süzülmesi için bir süzgeçe bırakıyoruz. Bu arada garnitürü hazırlıyoruz :

Domateslerin çekirdekli bölümünü çıkarıyoruz sulanmaması için. ( Aman sakın çöpe atmayın yemeklerde kullanırsınız içini) Soğanları ince kıyıyoruz. Yeşil biberleri de uzun doğruyoruz. Güveç kaplarının dibine fırça ile zeytinyağı sürüyoruz. Üzerine soğanları yayalım. Balığı da üzerine yatıralım. Balığı tuz ve karabiberle lezzetlendirelim. Üzerine zeytinyağı gezdirelim. En üste balığı kapamayacak şekilde domates ve biberleri koyalım. Üzerlerine minik minik tereyağ parçaları koyalım.(Bu ayrı bir lezzet veriyor)

Fırında 230 derecede ağır ağır pişirelim 40 dk veya 60 dk.

Afiyet olsun...

6 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Görünüşü mükemmel olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler...

merakli dedi ki...

Blogunuz hayırlı olsun!Balık çok lezzetli görünüyor.

bir demet feslegen dedi ki...

Perihan
Aslında aceleye geldi görüntüsü için özel bir şey yapamadım.Teşekkürler
Sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Merhaba Gökçe
Güzel dileğin için çok teşekkürler...
Sevgiler

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Eda,
ellerine sağlık, esaslı bir balık yemeyeli cok oldu..Burda somon yemekten içim kıyılmıştı :)Ellerine sağlık ne diyim cupralar sahane...
Ziyaretiniz icin tesekkurler.
Gereksiz endiseler icin de size gönülden katılıyorum..:)
sevgilerle

bir demet feslegen dedi ki...

Sevgili Ayşe
Güzel sözlerin için çok teşekkürler...Somondan iç kıyılması deyince,bir kaç saat önce bebeğimin artan somonunu yazık olmasın diye mideye indirmiş biri olarak sana katılıyorum. Bir türlü tadını sevemedim. Gerçi bebek yiyor diye tuz bile koymadan çok sade pişriyorum ama kuru kuru gibi geliyor bana...
Sevgiler