Perşembe, Kasım 13, 2008

Patlıcan Turtası


Malzemeler :
Hamuru :
250 gram erimiş soğumuş margarin
3.5 su bardağı un ya da kek un ( un konursa 1 paket kabartma tozu)
1 çay bardağı yoğurt

Üstü için :
2 orta boy patlıcan (kabuklarının hepsi soyulup küp doğranacak )
1 soğan yemeklik doğranmış
Sıvıyağ
1 su bardağı kaşar rendesi
Biraz şeker, maydonoz, karabiber
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt

Yapılışı :
Elenmiş un, margarin, yoğurt, kabartma tozu ile hamur yapılır. Yuvarlak borcam az yağlanır. Hamur merdane ile açılır ve her tarafı eşit, kenarları yüksek olacak şekilde yerleştir.
Tavada sıvıyağ, küp doğranmış patlıcanlar, soğan hiç su konmadan kapak kapatılıp pişirilir. Pişince bir tutam şeker konur. Kaşar rendesi (birazı ayırın) maydonoz ,karabiber serpilir ve soğutulur. Hamurun üzerine yayılır.
1 su bardağı süt, un, yumurta çırpılır. Patlıcanların üzerine yayılır. 180 derecede ısıtılmış fırında en az 25 dakika hiç kapak açılmadan pişirilir.

Çıkınca ayırdığımız kaşar rendesi, bol maydonoz, biraz pul biber serpilir.
Afiyet olsun..

21 yorum:

banu gökşin dedi ki...

harıka nefıs bır tarıf patlıcanlı hıc denemedım ellerıne saglık canım sevgıler..

nurdan dedi ki...

canım ziyaretine teşekkür ederim.patlıcanın her türlüsüne bayılan biri olarak tarifini çok beğendim.ellerine sağlık sevgilerimnle

mutfakcini dedi ki...

Hiç tuzlu turta denemedim.Hazır tarif de önümdeyken bi ilke imza atiim mutfağımda:) Eline sağlık canım:)

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Bu nasıl güzel birşey böyle canım yaa. Daha önce hiç duymamıştım. Patlıcan manyağı eşim için bunu en kısa sürede denemeliyim. Ellerine sağlık canım. Tek kelimeyle harika olmuş.
Sevgiler

birdutmasali dedi ki...

çok hoş bir tarif canım..
eline sağlık

sevgilerrrrrr

Efsun dedi ki...

Süper görünüyor, patlican tam bana göre. Ama patlicandan hep ayni seyleri yapiyorum, turta süper bir fikir, buna benzer kis yapiyorum ben evde artan sebzelerden. Patlicanli hic yapmamistim, en kisa zamanda deneyecegim:) Ellerine saglik:)

Mon Petit Chou dedi ki...

patlıcanlı her şeyi çok severim, ellerinize sağlık. sorunuzun cevabını da gelmişken vereyim dedim. toplar ve havuz birlikte top havuzu diye satılıyordu ama havuzu açtığımızda normal su havuzu olduğunu görünce şaşırdık. eldeki havuzlara top alınarak da yapılabilirmiş.

derya dedi ki...

Eda'cım çok şık ve leziz bir tarif ellerine sağlık,en kısa zamanda deniycem,sımsıcak sevgiler öptüm...

Tombuk dedi ki...

Ay çok güzel olmuş Edacımmmmm..
Ellerine sağlık arkadaşım. Nasıl canım çekti şimdi. :)
Çok öpüyorum..

Betül dedi ki...

Çok güzel ve değişik bir tarif ve çekici görünüyor, ellerine sağlık Eda'cığım.

Sevgilerimle.

♥ Craft Woman ♥ dedi ki...

Vay ilginçmiş bu sağol Edoş deneyeceğim.

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Edacığım patlıcanı tart olarak hiç düşünmemiştim. Eminim güzel olmuştur... Denenmeli diyorum ve seni öpüyorum...

neslihan dedi ki...

Edacığım nefis bir tarfi canım,çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.iyi hafta sonları.sevgilerimle...

yeşim dedi ki...

ne güzel akmış edacım öyle nasıl iştah kabartıyor

ellerine sağlık
sevgilerr

meliha dedi ki...

Bende patlıcan turtası hiç yemedim.üzerindeki kaşarla öyle güzel görünüyorki insanın bir ısırık atası geliyor.
ellerine sağlık
sevgiler

Tijen dedi ki...

Antalya'dan nergisli selamlar...

Cocukla Cocuk dedi ki...

hiç yemediğm halde beğeneceğimi düşünüyorum...görüntü harika eline sağlık

Melek* dedi ki...

farklı bir tad gibi ama eminim güzeldir aşağıdaki yemekteyiz yarışması için yazdığına tamammen katılıyorum:)) hayırlı akşamlar

elmaşekeri dedi ki...

enfes görünüyor ellerinize saglik....

Emel dedi ki...

Farkli tebrik ederim.Hollandalilarda yapar kabakli,patlicanli,domateslisini ben hic denemedim ama bir gun mutlaka denicem:)
ellerinize saglik guzel hafta sonlari

pervin dedi ki...

Edacım harika bir fikir bende közlenmiş patlıcanla yapsam olur herhalde ellerine sağlık canım...