Malzemeler :
Hamuru :
250 gram erimiş soğumuş margarin
3.5 su bardağı un ya da kek un ( un konursa 1 paket kabartma tozu)
1 çay bardağı yoğurt
Üstü için :
2 orta boy patlıcan (kabuklarının hepsi soyulup küp doğranacak )
1 soğan yemeklik doğranmış
Sıvıyağ
1 su bardağı kaşar rendesi
Biraz şeker, maydonoz, karabiber
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yapılışı :
Elenmiş un, margarin, yoğurt, kabartma tozu ile hamur yapılır. Yuvarlak borcam az yağlanır. Hamur merdane ile açılır ve her tarafı eşit, kenarları yüksek olacak şekilde yerleştir.
Tavada sıvıyağ, küp doğranmış patlıcanlar, soğan hiç su konmadan kapak kapatılıp pişirilir. Pişince bir tutam şeker konur. Kaşar rendesi (birazı ayırın) maydonoz ,karabiber serpilir ve soğutulur. Hamurun üzerine yayılır.
1 su bardağı süt, un, yumurta çırpılır. Patlıcanların üzerine yayılır. 180 derecede ısıtılmış fırında en az 25 dakika hiç kapak açılmadan pişirilir.
Çıkınca ayırdığımız kaşar rendesi, bol maydonoz, biraz pul biber serpilir.
Afiyet olsun..
21 yorum:
harıka nefıs bır tarıf patlıcanlı hıc denemedım ellerıne saglık canım sevgıler..
canım ziyaretine teşekkür ederim.patlıcanın her türlüsüne bayılan biri olarak tarifini çok beğendim.ellerine sağlık sevgilerimnle
Hiç tuzlu turta denemedim.Hazır tarif de önümdeyken bi ilke imza atiim mutfağımda:) Eline sağlık canım:)
Bu nasıl güzel birşey böyle canım yaa. Daha önce hiç duymamıştım. Patlıcan manyağı eşim için bunu en kısa sürede denemeliyim. Ellerine sağlık canım. Tek kelimeyle harika olmuş.
Sevgiler
çok hoş bir tarif canım..
eline sağlık
sevgilerrrrrr
Süper görünüyor, patlican tam bana göre. Ama patlicandan hep ayni seyleri yapiyorum, turta süper bir fikir, buna benzer kis yapiyorum ben evde artan sebzelerden. Patlicanli hic yapmamistim, en kisa zamanda deneyecegim:) Ellerine saglik:)
patlıcanlı her şeyi çok severim, ellerinize sağlık. sorunuzun cevabını da gelmişken vereyim dedim. toplar ve havuz birlikte top havuzu diye satılıyordu ama havuzu açtığımızda normal su havuzu olduğunu görünce şaşırdık. eldeki havuzlara top alınarak da yapılabilirmiş.
Eda'cım çok şık ve leziz bir tarif ellerine sağlık,en kısa zamanda deniycem,sımsıcak sevgiler öptüm...
Ay çok güzel olmuş Edacımmmmm..
Ellerine sağlık arkadaşım. Nasıl canım çekti şimdi. :)
Çok öpüyorum..
Çok güzel ve değişik bir tarif ve çekici görünüyor, ellerine sağlık Eda'cığım.
Sevgilerimle.
Vay ilginçmiş bu sağol Edoş deneyeceğim.
Edacığım patlıcanı tart olarak hiç düşünmemiştim. Eminim güzel olmuştur... Denenmeli diyorum ve seni öpüyorum...
Edacığım nefis bir tarfi canım,çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.iyi hafta sonları.sevgilerimle...
ne güzel akmış edacım öyle nasıl iştah kabartıyor
ellerine sağlık
sevgilerr
Bende patlıcan turtası hiç yemedim.üzerindeki kaşarla öyle güzel görünüyorki insanın bir ısırık atası geliyor.
ellerine sağlık
sevgiler
Antalya'dan nergisli selamlar...
hiç yemediğm halde beğeneceğimi düşünüyorum...görüntü harika eline sağlık
farklı bir tad gibi ama eminim güzeldir aşağıdaki yemekteyiz yarışması için yazdığına tamammen katılıyorum:)) hayırlı akşamlar
enfes görünüyor ellerinize saglik....
Farkli tebrik ederim.Hollandalilarda yapar kabakli,patlicanli,domateslisini ben hic denemedim ama bir gun mutlaka denicem:)
ellerinize saglik guzel hafta sonlari
Edacım harika bir fikir bende közlenmiş patlıcanla yapsam olur herhalde ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder